Ήττα κι αποκλεισμός για την Σάκκαρη στο Rogers Cup

0
3

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο 18) ηττήθηκε με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 7-6) την Πέμπτη από τη Βικτόρια Αζαρένκα (Νο 15), για τη φάση των «16» του Rogers Cup, κι έτσι είδε να τερματίζεται η πορεία της στο τουρνουά του Μόντρεαλ.

Μετά από 2 ώρες και 38 λεπτά, αλλά κυρίως μετά από μία συγκλονιστική «μάχη», η άλλοτε Νο1 τενίστρια του κόσμου και κάτοχος δυο Grand Slam τίτλων νίκησε τη Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο τάι μπρέικ του καθοριστικού σετ.

Η Νο8 του ταμπλό και Νο15 στην παγκόσμια κατάταξη, Βικτόρια Αζαρένκα, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη συμπατριώτισσά της Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο 3).

Στο αγωνιστικό μέρος, αν και πήρε τα πρώτα δύο γκέιμ, η Μαρία Σάκκαρη, η Αζαρένκα αντέδρασε και αξιοποιώντας τον κακό σερβίς της Σάκκαρη προσπέρασε με 2-3.

Με καλύτερα χτυπήματα εν συνεχεία η Ελληνίδα τενίστρια ισοφάρισε σε 3-3, αλλά λόγω των πολλών άουτ και αβίαστων λαθών στο τελευταίο γκέιμ είδε τη Λευκορωσίδα να είναι η νικήτρια του πρώτου σετ (4-6).

Μια τελείως διαφορετική εικόνα έδειξε η Σάκκαρη στο δεύτερο σετ! Βελτίωσε το σερβίς της και με 6-3 ισοφάρισε σε 1-1. Στο τρίτο και τελευταίο σετ, η Σάκκαρη ώθησε την Αζαρένκα σε λάθη και έκανε το μπρέικ για το 2-1, ενώ προηγήθηκε και με 3-1, έστω κι αν κράτησε το σερβίς της δύσκολα.

Ακολούθησε «μάχη», αφού μετά το 4-2 υπέρ της Σάκκαρη, η Αζαρένκα έδειξε την κλάση της, αρχικά ισοφαρίζοντας σε 4-4 με μπρέικ και κάνοντας στη συνέχεια το 4-5.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσει και να ισοφαρίσει σε 5-5 και 6-6 για να οδηγηθεί σε τάι μπρέικ το παιχνίδι. Εκεί, η Αζαρένκα ήταν κυρίαρχη, πήρε διαφορά και έφτασε άνετα στην επικράτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here