Αγώνες χωρίς κόσμο για πάνω από ένα χρόνο βλέπουν οι επιστήμονες

0
10

Δύο από τα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους του αθλητισμού είναι πότε θα μπορέσουν να αρχίσουν τα πρωταθλήματα και το κυριότερο με ποιες συνθήκες θα συμβεί αυτό.

Οι επιδημιολόγοι θεωρούν εφικτή την επιστροφή στην αγωνιστική δράση χωρίς όμως φιλάθλους ακόμα και για 18 μήνες λόγω του κορονοϊού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο ειδικός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος επί θεμάτων λοιμωδών νόσων και δημόσιας υγείας έξι αμερικανών προέδρων,  Δρ. Άντονι Φάουτσι, σε συνέντευξη του τόνισε σε ερώτηση για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων: “Υπάρχει ένας τρόπος να το κάνουμε αυτό: Κανείς δεν έρχεται στο γήπεδο, βάλτε τους παίκτες σε μεγάλα ξενοδοχεία και κρατήστε τους σε απομόνωση και υπό παρακολούθηση. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα μολύνουν ο ένας τον άλλον ή την οικογένειά τους και αφήστε τους να παίξουν τη φετινή σεζόν”.

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα θέλουν να παρθούν δύο επιστήμονες. Ο επιδημιολόγος, Ζακ Μπιν, σε συνέντευξή του τόνισε πως μέχρι να βρεθεί εμβόλιο τα γήπεδα δεν πρέπει να γεμίσουν ξανά.

“Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι, επιδημιολογικά, είναι ότι κάθε άτομο που προσθέτετε,  προσθέτει κίνδυνο. Εάν υπάρχουν πέντε άτομα, είναι πιο επικίνδυνο από ό, τι αν υπάρχουν δύο, το 10 είναι πιο επικίνδυνο από πέντε, 500, περισσότερα από 10. 60.000 είναι πολύ, πολύ Επικίνδυνο. Ως επιστήμονας, δεν μου αρέσει να λέω ότι είμαι 100% σίγουρος για κάτι, αλλά είμαι πιο κοντά στο 100% από ποτέ ότι δεν μπορούμε να ξαναγεμίσουμε τα στάδια μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο” είπε μεταξύ άλλων στους «Times».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο ανοσολόγος, Κάρολ Σικόρα, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανοσία του πληθυσμού: “Η ανοσοποίηση για 68 εκατομμύρια άνθρωποι (αναφέρεται στον πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου) είναι περίπλοκη, οπότε το άνοιγμα των σταδίων θα έρθει όταν  υπάρξει ανοσία στο 60%”.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here