Αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων προτείνουν οι επιστήμονες

0
8

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στην Ιαπωνία οδηγεί τους επιστήμονες στην πρόταση ν’ αναβληθούν εκ νέου οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Μια ημέρα μετά από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας, Τοχισίρο Νικάι, για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω των κρουσμάτων covid-19 την … σκυτάλη πήραν οι επιστήμονες.

Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά στην χώρα της Ασίας που έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 23/7 έως τις 8/8 και οι επιστήμονες μιλούν πλέον για αναβολή! 

Ο Καζούκι Σιμίζου του London School of Economics έγραψε ότι «τα σχέδια για διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών αγώνων αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να επανεξεταστούν άμεσα.

Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων για πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς  αντίκειται στη δέσμευση της Ιαπωνίας προς την παγκόσμια υγεία και την ανθρώπινη ασφάλεια», ενώ ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κιότο Χισόρι Νισιούρα έγραψε σε περιοδικό της χώρας ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε αναβολή ενός έτους προκειμένου να εμβολιαστούν όσο δυνατόν περισσόετροι άνθρωποι.

Στην Ιαπωνία έχει εμβολιαστεί έως σήμερα μόνο το 0,9% του πληθυσμού. 

Στο μεταξύ σε έρευνα που πραγματοποίθηκε στην Ιαπωνία και στην οποία συμμετείχαν 1.080 γιατροί το 75% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ήταν σκόπιμο να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. 

Πολλοί φοβούνται ότι θα υπάρξει και 4ο κύμα covid-19 και η κυβέρνηση είναι σε συναργεμό αφού τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς. Πάντως επίσημα υπάρχει διάψευση για τα περί αναβολής ή ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Η πρόεδρος του Τόκιο 2020 Σέικο Χασιμότο επανέλαβε ότι υπάρχει δέσμευση για τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here