Αντίθετη η ΟΥΕΦΑ με τις οριστικές διακοπές των πρωταθλημάτων

0
18

Η απόφαση του Βελγίου να τελειώσει την σεζόν με την Μπριζ να κατακτάει το πρωτάθλημα, δεν άρεσε στην UEFA, η οποία με επιστολή της γνωστοποίησε την επιθυμία της να διεξαχθούν και να ολοκληρωθούν κανονικά οι εγχώριες διοργανώσεις. Μάλιστα αναφέρει ότι η κατάρτιση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Champions League και Europe League καθορίζοντας από το αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης. Κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την ευρωπαϊκή συμμετοχή των ομάδων του Βελγίου.

Άπαντες εργάζονται για τον καταρτισμός ενός προγράμματος για τις διοργανώσεις της UEFA και των εγχώριων πρωταθλημάτων μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να προχωρήσουν κανονικά.

Αναλυτικά η επιστολή: «Προχωράμε ενωμένοι με γνώση πως μόνο μια εκπληκτική συντονισμένη προσπάθεια όλων των διοργανωτών μπορεί να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, έχοντας ανακτήσει το βασικό του κορμό, τις διοργανώσεις.

Αυτή η δέσμευση πήρε σάρκα και οστά στις δύο ομάδες εργασίας που φτιάχτηκαν για να εξετάσουν τις επιλογές με το καλεντάρι και με τις νομικές και οικονομικές συνέπειες του να συνεχιστεί η σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου. Χωρίς ενότητα κι αλληλεγγύη, κανείς δεν θα βγει από την κρίση, γιατί είμαστε αλληλεξαρτώμενοι.

Απαιτείται χειρισμός και των δύο καλενταρίων, αφού το φινάλε της τωρινής σεζόν θα επηρεάσει το ξεκίνημα της επόμενης.

Παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης, η ομάδα εργασίας που ασχολείται με το καλεντάρι θα δείξει σύντομα, ιδανικά στα μέσα Μαΐου, ποιο πλάνο θα προχωρήσει για να ολοκληρωθεί η σεζόν, χωρίς να αφήσει κανέναν πίσω.

Η διακοπή των διοργανώσεων θα έπρεπε πραγματικά να είναι η τελευταία λύση, μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο καλεντάρι που να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεζόν.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει στους επόμενους μήνες, μέσα σε συνθήκες που θα μας υποδείξουν οι δημόσιες αρχές, και πως κάθε απόφαση οριστικής διακοπής εγχώριων διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη.

Από τη στιγμή που η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης, ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020/21, σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς»

ΠΗΓΗ: awk365.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here