Αρχίζουν στο Βερολίνο οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics

0
4

Με το σύνθημα #ΑνίκητοιΜαζί (#UnbeatableTogether) και μασκότ μια ζεστή και χαρούμενη καρδιά με το όνομα «Ενότητα», αρχίζουν οι 16οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics «Βερολίνο 2023». Από σήμερα έως και τις 25 Ιουνίου, χιλιάδες αθλητές με νοητική υστέρηση από όλον τον κόσμο συμμετέχουν στη μεγαλύτερη συμπεριληπτική αθλητική – και όχι μόνο – διοργάνωση.

«Θα είναι μια πολύχρωμη γιορτή, η οποία θα προωθήσει την μεγαλύτερη αναγνώριση και την συμπερίληψη των ατόμων με νοητικές αναπηρίες (…) Το Βερολίνο είναι μια πόλη που γκρεμίζει τείχη και ξεπερνά εμπόδια», δηλώνουν οι διοργανωτές. «Είναι Αγώνες από αθλητές, για αθλητές», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος των Special Olympics της Γερμανίας Μαρκ Σολομάιερ, με τη Γερμανία να φιλοξενεί για πρώτη φορά τη διοργάνωση.

Στα συνολικά 26 αγωνίσματα των εννέα ημερών θα λάβουν μέρος 7000 αθλητές από 190 εθνικές αποστολές, ενώ η διοργάνωση θα υποστηριχθεί από 20.000 εθελοντές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που αναλαμβάνει η Γερμανία μετά τους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972. Ήδη εδώ και μέρες οι δρόμοι του ηλιόλουστου Βερολίνου είναι γεμάτοι πολύχρωμες παρέες που εξερευνούν μια πόλη, η οποία αποδεικνύει καθημερινά το ελεύθερο πνεύμα της, την κουλτούρα της φιλοξενίας, της αποδοχής και της ένταξης.

Η ελληνική αποστολή απαρτίζεται από 71 αθλητές και 22 προπονητές, ενώ θα υπάρχει συμμετοχή σε 14 αθλήματα. Στην αποστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετέχουν 35 αθλητές και 17 προπονητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here