ΑΣ Μετέωρα: ξανά σε αγώνες μπαράζ ύστερα από 11 χρόνια

0
58

Τα Μετέωρα εξασφαλίζοντας το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Τρικάλων αυτομάτως απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στο ειδικό πρωτάθλημα προβιβασμού στην Γ’ Εθνική.

Το sportskalampaka κάνει αναδρομή σε ανάλογες στιγμές για την Καλαμπακιώτικη ομάδα, αλλά και για τις Τρικαλινές γενικότερα που έχουν μπει στην διαδικασία αυτή.

Να σημειώσουμε ότι από τα τοπικά πρωταθλήματα άλλοτε ανέβαιναν στα εθνικά (εθνική ερασιτεχνική, Δ’ Εθνική, Περιφερειακό πρωτάθλημα, Γ’ Εθνική ερασιτεχνική) απευθείας κι άλλοτε με αγώνες μπαράζ όπως φέτος.

Τα Μετέωρα είχαν αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ όταν είχαν κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Τρικάλων το 1974-75 με αντιπάλους τον Όλυμπο Κέρκυρας, τον Εθνικό Αστέρα, τον Άρη Πατρών και την Ζάκυνθο χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν την άνοδο.

Αγώνες μπαράζ έπαιξαν και την αγωνιστική περίοδο 2011-12 όταν σε όμιλο με Αναγέννηση Περιβολίου, ΑΕ Νέας Σελεύκειας και ΠΑΟ Κρύας είχαν πάρει την πρώτη θέση. Είχαν νικήσει την πρώτη ομάδα με 2-0 και 21, την δεύτερη 3-0, 3-0 και την τρίτη είχαν φέρει 1-1 και νίκη 5-1.

Όσον αφορά τώρα γενικά τις Τρικαλινές πρωταθλήτριες που είχαν πάρει μέρος σε αγώνες μπαράζ το 2015-16 το Ελευθεροχώρι είχε καταφέρει να πάρει την άνοδο στην Γ’ Εθνική όπως και πέρυσι το Νεοχώρι. Ενώ και την σεζόν 2014-15 είχε πάρει την άνοδο η Φαρκαδόνα.

Το 2013 το Φλαμούλι δεν είχε ανεβεί μέσα από τους αγώνες μπαράζ κάτι που το έκανε το 2014 καθώς είχε κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Τρικάλων.

Την σεζόν 1998-99 ο Αχιλλέας Μπάρας σε όμιλο 3 ομάδων είχε πάρει την άνοδο, την σεζόν 1999-00 οι Λύκοι Πινδαίων σε όμιλο 4 ομάδων δεν είχαν πάρει την άνοδο όπως και η ΑΕΤ την σεζόν 2000-01.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here