Δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού για αναδιάρθωση και ερασιτεχνικά σωματεία

0
33

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε χθες στην εκπομπή “10” της ΕΡΤ 1 κι αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ρωτήθηκε για τα περί αναδιάρθρωσης των κατηγοριών και αν έχει συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο λόγω της δυνατότητας τροποποιήσεων των προκηρύξεων όπου και τόνισε:

«Εμείς βάζουμε το πλαίσιο. Είχαμε μία τηλεδιάσκεψη με τον κ. Λεουτσάκο και επτά εκπροσώπους ομάδων της Super League 2 και της Football League όπου κάναμε μια συζήτηση αλλά δεν μιλήσαμε για αναδιάρθρωση. Όπως είπα και στην τηλεδιάσκεψη δεν είναι προτεραιότητα μας, δεν είναι της παρούσης. Προτεραιότητα μας είναι η ασφαλή επανεκκίνηση του αθλητισμού και η ασφάλεια των πολιτών και αθλητών μας».

Για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είπε: «Στην Ελλάδα δεν ξέρουμε πόσα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία έχουμε! Δεν γνωρίζουμε. Κατ’ εκτίμηση μιλάμε. Ετοιμάζουμε ταχύτατα το μητρώο αθλητικών φορέων όπου θα έχουμε πλήρη εικόνα του περιβάλλοντος των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Για να ξέρουμε για τι αριθμό συζητάμε και ποια έχουν την αθλητική ειδική αναγνώριση. Αυτό προστατεύει τους γονείς και τους αθλητές. Ετοιμάζουμε σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό ένα πλαίσιο στήριξης με έμμεσα αλλά και άμεσα μέτρα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Ακόμη, σχολίασε ότι: «Η Super League 1 ήταν η μόνη διοργανώτρια αρχή που πήρε απόφαση, κάνοντας χρήση και της διατάξεως που περάσαμε, ότι ναι επιθυμεί να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα αλλά να δούμε αν και εφόσον..»

Παράλληλα, επισήμανε: «Διοργανώτριες αρχές διαφόρων αθλημάτων τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματίσει να συζητήσουν τι θα πράξουν. Ήδη η Super League και η Football League έχουν προγραμματίσει να συνεδριάσουν την Δευτέρα (4/5), ξέρουμε την απόφαση που θα πάρουν; όχι..», αυτά ήταν μεταξύ άλλων τα λεγόμενα του Υφυπουργού Αθλητισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here