Εγκρίθηκαν οι 5 αλλαγές στα παιχνίδια ποδοσφαίρου

0
37

Στις έκτακτες τροποποιήσεις που αναμενόταν εξαιτίας του κοροναϊού προχώρησε η FIFA. Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ενέκρινε την εισήγηση να επιτρέπονται πέντε αλλαγές για κάθε ομάδα στα παιχνίδια των διοργανώσεων που θα ολοκληρωθούν ως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Για να μειωθούν οι καθυστερήσεις κάθε ομάδα θα έχει το πολύ τρεις ευκαιρίες να κάνει τις αλλαγές αυτές κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ αυτές θα μπορούν να γίνουν και στο ημίχρονο.

Σε ότι αφορά τις διοργανώσεις που έχουν υιοθετήσει και χρησιμοποιούν το σύστημα VAR, δίνεται το δικαίωμα στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος κάθε χώρας να αποφασίσει από μόνη της αν θα συνεχίσει την χρήση του ή αν θα το διακόψει προσωρινά. Ωστόσο, όπου η χρήση του VAR συνεχιστεί κανονικά, τότε η λειτουργία του θα συνεχιστεί με την τήρηση όλων των κανονισμούς που διέπουν το ποδόσφαιρο, χωρίς κάποια τροποποίηση.

Σύμφωνα με τις αλλαγές κανονισμών: 

Κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να κάνει το πολύ μέχρι και 5 αλλαγές σε κάθε παιχνίδι.

Για να μειωθούν οι καθυστερήσεις, κάθε ομάδα θα έχει το πολύ τρεις ευκαιρίες να κάνει τις αλλαγές αυτές κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν και κατά την διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου.

Αν και οι δύο ομάδες κάνουν μία αλλαγή στο ίδιο χρονικό σημείο, τότε αυτή θα μετράει σαν μία ευκαιρία για αλλαγή για κάθε ομάδα.

Οι αλλαγές που δεν χρησιμοποιήθηκαν και οι ευκαιρίες για να πραγματοποιηθούν θα μεταφέρονται και σε όσα παιχνίδια πάνε στην παράταση.

Σε κάθε διοργάνωση που επιτρέπει βάσει κανονισμών μία επιπλέον αλλαγή στην παράταση, οι ομάδες θα έχουν μία ακόμα χρονική ευκαιρία για να την πραγματοποιήσουν. Οι αλλαγές μπορεί να γίνουν πριν από την έναρξη της παράτασης ή στο ημίχρονο της.

ΠΗΓΗ: aek365.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here