Εις αύριον τα σπουδαία για το θέμα του υποβιβασμού στην Γ’ Εθνική

0
20

Αύριο λοιπόν στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα αποφασισθεί όσον αφορά το θέμα του υποβιβασμού με ποιον τρόπο θα υποβιβασθούν ή όχι οι ομάδες από την Γ’ Εθνική.

Να αναφέρουμε ότι οι προτάσεις που θα συζητηθούν και ήδη έχουν διαρρεύσει είναι οι εξής:

Να μην υποβιβασθεί καμία ομάδα

Να υποβιβασθούν αυτές που δεν έχουν μαθηματικά ελπίδες

Να μείνουν στην κατηγορία όσες ομάδες βρίσκονται μέχρι και την 10η θέση.

Στην ψηφοφορία που θ’ ακολουθήσει θ’ αποκλειστεί η μία πρόταση σε πρώτη φάση, και στην συνέχεια να επικρατήσει η μία από τις επικρατέστερες.

Ο Βασίλης Σιδέρης είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας και μέλος της Επιτροπής Διοργάνωσης της ΕΠΟ και μιλώντας στο ilia.news είπε για την πρώτη πρόταση:

«Είναι μια πρόταση την οποία υποστηρίζω, επειδή πάμε σε μια μεταβατική περίοδο, στην οποία οι ομάδες θα πρέπει να στηριχθούν. Να τους δοθεί μια ευκαιρία αν θέλουν να συμμετάσχουν και παράλληλα για ένα ή δυο χρόνια, να ελαττωθούν τα έξοδα στις μετακινήσεις, αλλά και τα παιχνίδια να είναι λιγότερα, άρα και μικρότερο κόστος διαιτησίας και λειτουργίας των ομάδων. Είναι μια περίοδος στην οποία υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και το μοντέλο των μικρών σε χρονική διάρκεια και ευέλικτων πρωταθλημάτων, θα πρέπει να επικρατήσει. Για παράδειγμα στην ΕΠΣ Αργολίδας και στην Α1 κατηγορία, πηγαίνουμε για ένα χρόνο σε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Η περιοχή είναι και ιδιόρρυθμη γεωγραφικά, με Σπέτσες, Ύδρα, Πόρο κ.λπ. Για ένα μεταβατικό στάδιο λοιπόν, θα πρέπει να ενισχύσουμε οικονομικά τα σωματεία. Και θα πρέπει να έχουμε ευέλικτα πρωταθλήματα για πρακτικούς λόγους. Και όταν λέμε οικονομική στήριξη, αυτή μπορεί να γίνει και μέσα από τρόπους μείωσης των εξόδων τους. Ένας είναι και αυτός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here