ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολος 2022: μεγάλος νικητής ο Τιερί Νεβίλ

0
4

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2022 ήταν ένας αγώνας που θα μείνει στη μνήμη όσων τον παρακολούθησαν για αρκετούς λόγους, αλλά σίγουρα ο σημαντικότερος είναι το ιστορικό 1-2-3 της Hyundai Motorsport. Ο Τιερί Νεβίλ ήταν ο μεγάλος νικητής, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Οτ Τάνακ πήρε μια σπουδαία 2η θέση και ο σταθερός Ντάνι Σόρντο συμπλήρωσε το ονειρικό βάθρο για την κορεατική μάρκα.

Τα Hyundai i20N Rally1 στα χέρια των τριών οδηγών αποδείχτηκαν πολύ γρήγορα όσο και πολύ αξιόπιστα και ο θρίαμβος αυτός ήρθε απόλυτα δίκαια. Η ομάδα επέλεξε να μη δώσει εντολές την τελευταία ημέρα και να προφυλάξει με αυτόν τον τρόπο την πρώτη νίκη της στα ελληνικά χώματα και την πρώτη φορά στην ιστορία της που καταλαμβάνει και τις τρεις θέσεις του βάθρου.

Ο Οτ Τάνακ ήταν πολύ γρήγορος και κέρδισε αρκετές ΕΔ, αλλά το μειονέκτημα που είχε την Παρασκευή από τη σειρά εκκίνησης -και το μικρό πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου του- δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει τη νίκη, ιδιαίτερα όταν είχε να αντιμετωπίσει τον πολύ γρήγορο και αποφασισμένο Νεβίλ. Ο Τάνακ πάντως κέρδισε την Power Stage και πήρε τους 5 επιπλέον βαθμούς. Όσο για τον Σόρντο, αποδεικνύεται υπερπολύτιμος στην ομάδα του καθώς σε όλους τους αγώνες που έχει τρέξει φέτος για τη Hyundai -το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι ο 3ος- έχει πάρει την 3η θέση και έχει ανέβει στο βάθρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here