Επίσημη υποψηφιότητα της Λιθουανίας για το Final 8 της Euroleague

0
9

Μετά την Ελλάδα και τη Σερβία, και η Λιθουανία φαίνεται ότι έχει εισέλθει στη “μάχη” για τη φιλοξενία του Final 8 της Euroleague, αν και εφόσον αυτό καταστεί εφικτό.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε ήδη επαφές με τη διοργανώτρια αρχή για να γίνουν οι αγώνες του Final 8 της Euroleague σε Αλεξάνδρειο και Πυλαία, όμως αντίστοιχη πρόταση φαίνεται ότι υπάρχει για Βίλνιους και Κάουνας από τη Λιθουανία.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μέσα από σχετική ανακοίνωσή της, η λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία ευελπιστεί ότι θα γίνουν και οι υπόλοιποι αγώνες της σεζόν, ώστε να προλάβει να βρεθεί στην πρώτη 8άδα της διοργάνωσης.

Η ανακοίνωση της Ζαλγκίρις Κάουνας για τη Euroleague

«Η 25η Μαΐου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την απόφαση της Euroleague ως προς τη συνέχιση ή μη της σεζόν.

Αν η σεζόν συνεχιστεί, τα εναπομείναντα παιχνίδια θα γίνουν σε μία χώρα που θα επιλέξει η Euroleague. Μεταξύ των υποψηφίων είναι και η Λιθουανία. Όλα τα παιχνίδια που απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και τα πλέι οφ μπορούν να γίνουν στο Κάουνας και το Βίλνιους.

Η απόφαση έχει εγκριθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας, Σαούλιους Σκβερνέλις, ο οποίος απευθύνθηκε στη Euroleague στέλνοντας μία επίσημη επιστολή παρουσιάζοντας τους λόγους που η Λιθουανία θα πρέπει να πάρει τα δικαιώματα της διοργάνωσης. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση του θα κάνει οτιδήποτε μπορεί για την ασφάλεια των ομάδων, των παικτών και των επισήμων.

Η “ Zalgirio Arena” προετοιμάζεται σχετικά και η διοίκηση του διατηρεί ανοικτή γραμμή με τη Euroleague για τις τεχνικές λεπτομέρειες και τα μέτρα ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here