ΕΠΟ: υποχρεωτικός ο απινιδωτής σε κάθε γήπεδο

0
28

Η απόφαση πάρθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία συζήτησε το θέμα στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Ο απινιδωτής, λοιπόν, είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε ένα γήπεδο να εξασφαλίσει άδεια για τη διεξαγωγή αγώνων, μετά την κατάρρευση του νεαρού ποδοσφαιριστή στην αναμέτρηση του Καραϊσκάκη Μαυρομματίου με τη Δόξα Αμπέλου. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ως αιτία θανάτου την ισχαιμία του μυοκαρδίου.
Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης», Δημήτρης Γιώτης, μιλώντας στο Newsbomb.gr είχε σταθεί στην απουσία απινιδωτή στο γήπεδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, ήταν υγιέστατος. Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι στο γήπεδο δεν υπήρχε απινιδωτής και κάποιος υπεύθυνος για να βοηθήσει το παιδί».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις.
Η ΕΠΟ θα απευθύνει επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με την οποία θα ζητά να ενημερωθούν όλοι οι Δήμοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους γήπεδα ότι είναι υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτή ως προϋπόθεση για την αδειοδότηση τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στη σχετική ΚΥΑ.
Ο κ. Κατηκαρίδης Αλέξανδρος θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας Γυναικών»

  • Το Στάδιο Καλαμπάκας διαθέτει φορητό απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας τον οποίο έκανε δωρεά ο ποδοσφαιριστής των Μετεώρων και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου “Spark”, Θοδωρής Φορτούνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here