Η δυναμική του ομίλου των Μετεώρων στην Γ’ Εθνική

0
54

Μετά την απόφαση που πάρθηκε από την ΕΠΟ κατά την οποία όσον αφορά τον υποβιβασμό θα υποβιβάζονταν μόνο οι ομάδες που δεν είχαν μαθηματικά ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία από τον όμιλο των Μετεώρων υποβιβάσθηκαν μόνο οι δύο τελευταίες ομάδες.

Με άλλα λόγια επαληθεύτηκαν οι παίκτες των Μετεώρων, αλλά και οι προπονητές που υποστήριζαν πως όλες οι ομάδες του ομίλου με εξαίρεση τον πρώτο Πιερικό που είχε ξεφύγει από τον πρώτο γύρο με αρκετούς βαθμούς διαφορά και την Ποταμιά που δεν έκανε ούτε νίκη όλες οι άλλες ομάδες δεν είχαν μεγάλες διαφορές και θα έδιναν την μάχη της παραμονής.

Έτσι οι περισσότερες ήταν κοντά στην βαθμολογία, ενώ 5-6 ομάδες θα διεκδικούσαν την παραμονή τους ως την τελευταία αγωνιστική.

Την αγωνιστική που σταμάτησε το πρωτάθλημα στο όριο παραμονής και στην 8η θέση ήταν η Αταλάντη με 32 βαθμούς. Κι ακολουθούσαν τα Μετέωρα με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου με 28, η Τσαριτσάνη είχε 26, ο Δίας Δίου 25 και το Νεοχώρι είχε 22 βαθμούς.

Μαθηματικές ελπίδες δεν είχε μόνο το Νεοχώρι καθώς ακόμα και να κέρδιζε όλα τα παιχνίδια κι όλες οι άλλες που ήταν από πάνω να έχαναν και πάλι δεν θα έμπαινε μέσα στο γκρουπ της παραμονής. Αντίθετα τόσο ο Δίας όσο και η Τσαριτσάνη είχαν μαθηματικά ελπίδες και παρέμειναν κι αυτές, ενώ σαφώς πιο κοντά ακόμη ήταν τα Μετέωρα και ο Διαγόρας Στεφανοβικείου.

Για τον Δία Δίου να αναφέρουμε ότι και πέρυσι είχε κερδίσει την άνοδό του γιατί δεν είχε κατεβεί ο Αιγινιακός και του έγινε πρόσκληση από την ΕΠΟ για να τον αντικαταστήσει καθώς ήταν η δευτεραθλήτρια ομάδα πίσω από την ΑΕ Καρίτσας για την σεζόν 2018-19.

Πάντως κάποιες ομάδες με την επιμονή τους δικαιώθηκαν όπως ο Διαγόρας Στεφανοβικείου που στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν προτελευταίος, αλλά στο δεύτερο γύρο ήταν πολύ καλύτερος και κατάφερε να βρεθεί κοντά στην ζώνη υποβιβασμού.

Κάτι ανάλογο είχαν κάνει και τα Μετέωρα και μάλιστα όταν είχαν κερδίσει το Νεοχώρι για την 17η αγωνιστική ήταν ακριβώς στην 8η θέση της βαθμολογίας. Αν είχαν όμως κερδίσει κάτι που μπορούσαν να κάνουν τον Θησέα Αγριάς και τον Ηρακλή Λάρισας θα ήταν μέσα στην 8άδα.

Πάντως ο 3ος όμιλος ήταν αρκετά αμφίρροπος σε όλη την διάρκειά του από την πρώτη θέση και πίσω κι αυτός ο ανταγωνισμός ουσιαστικά έσωσε και περισσότερες ομάδες δείχνοντας ότι καμία ομάδα δεν πρέπει να τα παρατά ότι και να συμβαίνει σε ένα πρωτάθλημα.

Όσο για τα Μετέωρα όπως θα αναφέρουμε και σε άλλη ανάρτηση ποτέ δεν έχουν πέσει αμαχητί κάτι που τελικά φέτος τα δικαίωσε, ενώ παλαιότερα έχουν χάσει την παραμονή μέσα από τα χέρια τους ουκ ολίγες φορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here