Η Εθνική Σλοβενίας θέλει για προπονητή τον Δημήτρη Ιτούδη

0
18

Το ενδιαφέρον της ομοσπονδίας της Σλοβενίας για τον Δημήτρη Ιτούδη, ώστε ν’ αναλάβει την εθνική ομάδα, δεν είναι κρυφό. Όπως υποστήριξε όμως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ματέι Έριαβετς χρειάζεται υπομονή καθώς υπάρχει αβεβαιότητα για το πρόγραμμα της EuroLeague.

Ο Ιτούδης είναι καταξιωμένος προπονητής. Αν δεν ενδιαφερόταν για το πρότζεκτ μας, θα το έλεγε. Πιστεύω πως έχουμε τον τρόπο να τον πείσουμε. Επίσης, γνωρίζω πως πρόκειται για έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητής στην Ευρώπη. Επομένως, τα χρήματα δεν είναι το κίνητρό του στη συγκεκριμένη φάση”, σχολίασε ο πρόεδρος της σλοβενικής ομοσπονδία σε Μέσα της πατρίδας του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προκλήσεις που μπορούν να κάνουν ελκυστικό το πρότζεκτ για τον τεχνικό της ΤΣΣΚΑ.

“Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Αποτελεί πρόκληση για κάθε προπονητή η υπεράσπιση του τίτλου. Πρόκληση είναι και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η μεγαλύτερη πρόκληση από όλες πιθανότατα είναι η συνεργασία με τον Λούκα Ντόντσιτς. Θέλουμε να “χτίσουμε” μια ομάδα γύρω του και παράλληλα να σιγουρευτούμε πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και χωρίς εκείνον”.

Όσο για το πρόβλημα τη δεδομένη στιγμή είπε: “Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία, γιατί γνωρίζουμε μόνο το καλεντάρι της FIBA. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στις διοργανώσεις των ομάδων. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί”, τόνισε.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here