Η “κατάρα” των τελευταίων λεπτών κυνηγά τα Μετέωρα

0
38

Σίγουρα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ακόμα και στις πιο χαμηλές κατηγορίες πολλά παιχνίδια κρίνονται στις καθυστερήσεις που είναι υποχρεωτικές για να κρατούν οι διαιτητές.

Στην ιστορία του ποδοσφαίρου ουκ ολίγα παιχνίδια έχουν κριθεί στις καθυστερήσεις ή ακόμα και στην τελευταία φάση του αγώνα. Είναι η μορφή του ποδοσφαίρου τέτοια γι’ αυτό το έχει κάνει και το πιο λαοφιλές άθλημα στον κόσμο.

Πάμε τώρα στα Μετέωρα τα οποία χθες αν και προηγήθηκαν 0-1 του Πιερικού εκτός έδρας, ισοφαρίστηκαν στο 76′ και δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα στο 91′, στις καθυστερήσεις δηλαδή και γνώρισαν την ήττα.

Φέτος η “κατάρα” των τελευταίων λεπτών είναι κάτι που κατατρέχει την Καλαμπακιώτικη ομάδα και δεν μπορεί μέχρι τώρα να την ξορκίσει.

Και δυστυχώς έχουν χαθεί πολλοί βαθμοί μετά το 90′ φέτος, αλλά και λίγο πριν, με συνέπεια να μην έχουν τους βαθμούς που θα μπορούσαν ή και θα τους άξιζαν.

Στον αγώνα με το Νεοχώρι για την 4η αγωνιστική ενώ προηγήθηκαν στο 89′ ισοφαρίστηκαν και μάλιστα με αυτογκόλ στο 96′, ενώ και στο πρώτο ημίχρονο είχαν ισοφαριστεί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στον αγώνα με τον Ηρακλή Λάρισας εκτός έδρας για την 8η αγωνιστική είχαν προηγηθεί στο 85′ 1-2, ισοφαρίστηκαν στο 91′ και δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα στο 97′ χάνοντας και την ισοπαλία.

Στον αγώνα με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου για την 14η αγωνιστική εκτός έδρας, προηγήθηκαν στο πρώτο λεπτό, ισοφαρίστηκαν στο 12′ και τελικά στο 85′ δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα χάνοντας και πάλι έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ίσως να είναι θέμα τύχης, ίσως θέμα αυτοσυγκέντρωσης, ίσως άγχους, ίσως απειρίας, ότι και να είναι πάντως έχει στοιχίσει σε πολλούς βαθμούς.

Από το χθεσινό παιχνίδι αυτό που αξίζει να κρατήσουν όλοι στο στρατόπεδο της ομάδας είναι ότι τα Μετέωρα πήγαν στην έδρα του πρωτοπόρου, τον έπαιξαν στα ίσα, τον απείλησαν ακόμα και με την πρώτη του εντός έδρας ήττα, κάτι που τελικά χάθηκε στις λεπτομέρειες. Και δεν νομίζουμε άλλη ομάδα να στάθηκε όπως τα Μετέωρα απέναντι στον πρωταθλητή του ομίλου και μάλιστα μέσα στην έδρα του.

Το ότι τα Μετέωρα θα μπορούσαν να είχαν “καθαρίσει” την υπόθεση παραμονής, αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται ακόμα και οι αντίπαλοι, αλλά και το γεγονός ότι παρά τις τόσες αναποδιές είναι μέσα στο παιχνίδι της παραμονής αυτό λέει πολλά και δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο.

Ίσως η τύχη επιφυλάσσει όλα τα καλά μαζί κι ότι έχει στερήσει από την ομάδα των Μετεώρων να της τα επιστρέψει στα επόμενα παιχνίδια. Την τύχη όμως πρέπει να την προκαλέσουν και οι ίδιοι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here