Η ΦΙΦΑ θέλει να αυξήσει τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού

0
8

Έρευνα της «Marca» είχε αποκαλύψει πως ο καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου στους αγώνες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων περιορίζεται μόλις στα 54,61 λεπτά ανά 90λεπτο και η FIFA πλέον έχει βάλει στόχο να βρει λύση στο πρόβλημα.

Όπως αποκαλύπτει με αποκλειστικό της δημοσίευμα η «Corriere Dello Sport», η Παγκόσμια Συνομοσπονδία αναζητεί τη φόρμουλα που θα επιτρέψει την αύξηση του καθαρού αγωνιστικού χρόνου στις αναμετρήσεις, με καταληκτική ημερομηνία την 21η Νοεμβρίου και την πρεμιέρα του επερχόμενου Μουντιάλ!

Μια από τις προτάσεις που έχουν προκύψει μάλιστα μέσα από το… brainstorming στα γραφεία της Ζυρίχης αφορά το μίνιμουμ των καθυστερήσεων να οριοθετηθεί αθροιστικά στο δεκάλεπτο, συμπληρώνοντας έτσι τα λεπτά που χάνονται στους αγώνες λόγω των αλλεπάλληλων διακοπών.

Προκειμένου ωστόσο να εφαρμοστεί η οποιαδήποτε αλλαγή, η FIFA οφείλει πρώτα να πάρει το πράσινο φως από την IFAB που είναι αρμόδια για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου και νομοθετεί αναλόγως, πάντα με γνώμονα τη βελτίωση του αθλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here