Θεοδωρικάκος: “με ονομαστικό εισιτήριο στα παιχνίδια της Super League”

0
5
Μία σειρά μέτρων για το νέο πρωτάθλημα της Super League έβαλε στο τραπέζι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ευρεία σύσκεψη που έγινε.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των ελέγχων που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία στις λέσχες φιλάθλων. Επίσης ο Θεοδωρικάκος ζήτησε μέχρι και τις 17 Αυγούστου τον τεχνικό έλεγχο και το τσεκάρισμα όλων των καμερών ασφαλείας και των control rooms στα 14 γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο Θεοδωρικάκος διευκρίνσε πως στο νέο πρωτάθλημα όλα τα εισιτήρια θα είναι ηλεκτρονικά και ονομαστικοποιημένα και ενώ στις εισόδους των γηπέδων θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. «Η Ελληνική Αστυνομία είναι εγγυητής της εφαρμογής του Νόμου. Πέρυσι, συνέβη ένα γεγονός που συγκλόνισε της ελληνική κοινωνία, η δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Συνελήφθησαν όλοι οι ένοχοι, όμως απόλυτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να μη συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ώστε η Νομοθεσία να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν δεν πρέπει να ανοίξει πάλι», είπε σχετικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης.

Οι οδηγίες που δόθηκαν είναι οι εξής:

  • Όλα τα εισιτήρια θα είναι ηλεκτρονικά και ονομαστικοποιημένα, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτοπροσωπίας από την Ελληνική Αστυνομία κατά την είσοδο στα γήπεδα, με την επιβολή των ανάλογων ποινών που προβλέπει ο Νόμος στους παραβάτες.
  • Κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.
  • Οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here