Η Ζιρόνα πήρε τη νίκη 3-1 στα Κανάρια Νησιά απέναντι στην Τενερίφη στο δεύτερο τελικό των playoffs της Segunda Division και επέστρεψε στη La Liga ύστερα από τρία χρόνια απουσίας.
Η Ζιρόνα επέστρεψε στη La Liga ύστερα από τρία χρόνια απουσίας. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 3-1 στα Κανάρια Νησιά επί της Τενερίφης, στον δεύτερο τελικό των playoffs στη Segunda Division και σε συνδυασμό με το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι πανηγύρισε τη σπουδαία άνοδο.
Χαμός στη Ζιρόνα, καθώς μετά από την ποδοσφαιρική ομάδα, στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας προβιβάστηκε και η μπασκετική, χάρη στη μεγάλη βραδιά του Μαρκ Γκασόλ στην νίκη (66-60) επί της Εστουδιάντες.
Στα 37 του χρόνια, ο Μαρκ Γκασόλ γύρισε στην πατρίδα του, φόρεσε την φανέλα της Ζιρόνα, την οποία είχε φορέσει από το 2006 έως το 2008 και το βράδυ της Κυριακής (19/6) την οδήγησε στη Γη της Επαγγελίας. Ο βετεράνος σέντερ αγωνίστηκε με τραυματισμό στο ματς με την Εστουδιάντες, την οδήγησε σε νίκη με 66-60 και στο φινάλε ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.
Ο Γκασόλ έκλεισε τον αγώνα με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 26 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με τον Μάξ Φιέλερουπ να είναι ο πρώτος σκόρερ της Ζιρόνα με 19 πόντους αλλά από 8/19 σουτ. Όλα αυτά σε μία ημέρα γιορτής για την πόλη, καθώς και η ποδοσφαιρική ομάδα προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία της χώρας με εκτός έδρας νίκη (3-1) επί της Τενερίφης.