Κολύμβηση: με ρεκόρ συμμετοχών το “Acropolis swim open”

0
11

Παρουσία 125 αθλητών/τριών από 18 χώρες του εξωτερικού, καθώς και του συνόλου των Ελλήνων πρωταθλητών, θα διεξαχθεί το φετινό «Acropolis Swim Open» στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, το τριήμερο 5-7 Μαίου. Μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, οι δηλώσεις συμμετοχής ξένων κολυμβητών ξεπέρασαν το φετινό ρεκόρ, ενώ οι συμμετοχές Ελλήνων αθλητών/τριών (που έχουν πιάσει τα σχετικά όρια, καθώς το μίτινγκ δεν είναι Οπεν) είναι αυξημένες κατά 15% σε σχέση με τη διοργάνωση του 2022.

Δεδομένων αυτών των αριθμών, αλλά και της ποιότητας των συμμετεχόντων (όπως η Καναδή Κάιλι Μάσε, ο Αμερικανός Μάικλ Αντριου, η Ολλανδή Κίρα Τουσάιντ, οι Νοτιοαφρικανοί Πίτερ Κέτζε και Ματ Σέιτς, ο Σουηδός Ερικ Πέρσον, η Λιθουανή Κοτρίνα Τετερένκοβα, η Σλοβένα Κάτια Φάιν, ο Σέρβος Βέλιμιρ Στιεπάνοβιτς και ο Τούρκος Μπερκάι Ογκρετίρ), ο συναγωνισμός στις περισσότερες αναμένεται ιδιαίτερα δυνατός.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα επίτευξης των πρώτων ορίων για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, ενώ θα δώσει την τελευταία ευκαιρία στους Έλληνες κολυμβητές/τριες που κυνηγούν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, να πάρουν το εισιτήριο για τη Φουκουόκα. Παράλληλα, το μίτινγκ “Ακρόπολις” ισχύει για την επίτευξη ορίων για τις φετινές διοργανώσεις των μικρών ηλικικών (Ευρωπαϊκό Κ23, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων), αλλά και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα, που θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here