Κύπελλο μπάσκετ, final 8: ο Προμηθέας νίκησε τον Πανιώνιο 88-48

0
19

Ο Προμηθέας Πατρών συνέτριψε με 88-48 τον Πανιώνιο στα προημιτελικά του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, συμπληρώνοντας το… παζλ των ημιτελικών του θεσμού, καθώς οι Αχαιοί πήραν το τελευταίο «εισιτήριο» για την τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό (17/2, 21:00).

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, απλοποίησε τον έργο των Αχαιών απέναντι στον πρωτοπόρο της Elite League. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κυριάρχησε σε ριμπάουντ (40 έναντι 27) και δημιουργία (22 ασίστ έναντι 9), είχε καλύτερα ποσοστά ευστοχίας και με έμφαση στην άμυνα μετέτρεψε τον αγώνα σε… περίπατο, ολοκληρώνοντας την σπουδαία πορεία των «κυανέρυθρων» στο Κύπελλο Ελλάδας, που είχε αποκορύφωμα την κατάκτηση (για δεύτερη σερί σεζόν) του UNICEF Trophy, το οποίο του χάρισε και την πρόκριση στο Final-8.

α δεκάλεπτα: 30-16, 51-29, 73-35, 88-48

Προμηθέας (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Ρέινολντς 16 (4), Κάουαν 4, Πλώτας, Κόνιαρης 2, Μπαζίνας 13 (3), Πάπας 11 (1), Χρυσικόπουλος 9 (2), Κόφι 6, Στίβενς 6, Ετσενίκε 6, Καραγιαννίδης 2, Χέιλ 13 (2).

Πανιώνιος (Άρης Λυκογιάννης): Σκάνδαλος 4, Μιλεντίγεβιτς, Παπαδιονυσίου 8 (2), Αντωνάκης, Χάλαρης 5 (1), Κακλαμανάκης 10, Βουγιούκας 2, Παζιωτόπουλος, Βεργίνης 7 (1), Βαφειάδης, Ντέιβις 6, Γκίκας 6.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here