Κώστας Βαβίτσας: “Θέλουμε να κρατήσουμε πάση θυσία τα Μετέωρα στην Γ’ Εθνική”

0
466

Μετά την αποχώρηση της διοίκησης του Θανάση Θώμου το καλοκαίρι μετά από δύο χρόνια τα Μετέωρα για ένα διάστημα φάνηκε ότι θα έπεφταν σε διοικητικό αδιέξοδο με ότι αυτό συνεπάγεται. Η λύση δόθηκε από ένα νεανικό σχήμα του οποίου τη θέση του προέδρου ανέλαβε ο Κώστας Βαβίτσας και ίσως είναι ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Καλαμπακιώτικης ομάδας.

Σήμερα το sportskalampaka φιλοξενεί μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Κώστα Βαβίτσα ο οποίος αναφέρεται στο πως ανέλαβε την θέση του προέδρου, τους στόχους της ομάδας, αλλά και τις εντυπώσεις του γενικά από το χώρο του ποδοσφαίρου.

– Κύριε Βαβίτσα πως αποφασίσατε να αναλάβετε τη θέση του προέδρου του ΑΣ Μετέωρα;

Μαζευτήκαμε μια ομάδα 5 περίπου ατόμων το καλοκαίρι με στόχο αν μπορούσαμε να αναλάβουμε την διοίκηση της ομάδας, ούτε ήξερα ότι αμέσως μετά θα γινόταν η Γενική Συνέλευση της ομάδας. Ο Άγγελος Αλεξίου μου πρότεινε να μπω στο Δ.Σ. μου είχαν πει ότι στο σύνολο θα ήμασταν 15. Στο τέλος μείναμε 5. Τα παιδιά πρότειναν να αναλάβω εγώ τη θέση του προέδρου. Είπαμε να κάνουμε μια ομαδική προσπάθεια και ξεκινήσαμε στην κυριολεξία από το μηδέν. Θέλαμε όμως ότι και να γίνει η ομάδα να παραμείνει τουλάχιστον στην κατηγορία που ήταν.

– Είστε ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα;

Όπως ξεκινήσαμε και πως είμαστε τώρα είμαι αρκετά ικανοποιημένος, άσχετα αν τα αποτελέσματα δεν μας ευνοούν. Η ομάδα όμως παίζει καλό ποδόσφαιρο, τύχη δεν είχε.

– Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την Γ’ Εθνική γενικότερα;

Είναι δύσκολο πρωτάθλημα με μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις. Φέτος είναι λίγο πιο χαμηλό το επίπεδο. Δεν παύει όμως να είναι ένα αξιόλογο πρωτάθλημα.

– Από την παρουσία των φιλάθλων στα εντός έδρας παιχνίδια είστε ικανοποιημένος;

Καθόλου. Δεν επιτρέπεται μια ομάδα  όπως είναι τα Μετέωρα και μια πόλη όπως η Καλαμπάκα να έχουμε στα παιχνίδια που δίνουμε στο γήπεδό μας, μόνο 20 φιλάθλους. Ενώ παίξαμε με ομάδες που αντιπροσωπεύουν κοινότητες 2500 κατοίκων και να έρχονται 100 και πλέον φίλαθλοι. Είναι επίσης κακό για την ψυχολογία των παικτών να βλέπουν 100 φιλοξενούμενους οπαδούς και 20 από την Καλαμπάκα. Η ομάδα χρειάζεται όπως και να έχει την στήριξη του κόσμου, ελπίζουμε στον δεύτερο γύρο να αλλάξει αυτό. Εμείς πάντως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας.

– Ο στόχος της ομάδας ποιος ήταν από την αρχή; Άλλαξε κάτι;

Από την αρχή ο στόχος μας ήταν να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία κι αυτό δεν αλλάζει ακόμα και τώρα που δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε βαθμολογικά.

– Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν είναι πολλοί Καλαμπακιώτες ποδοσφαιριστές στην ομάδα;

Εμείς κάναμε την προσπάθεια να έχουμε στην ομάδα όσον το δυνατόν περισσότερους Καλαμπακιώτες ποδοσφαιριστές. Προτείναμε σε αρκετούς να είναι στο φετινό ρόστερ, άλλοι ήρθαν, άλλοι δεν μπόρεσαν να έρθουν καθώς δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας ομάδας Γ’ Εθνικής.

– Γιατί αποχώρησε ο Σπύρος Ευαγγέλου και πως αποφασίσατε να εμπιστευτείτε για τη θέση του προπονητή, τον Νίκο Μανούρα;

Ο Ευαγγέλου έφυγε με δική του απόφαση, εμείς δεν θέλαμε να τον διώξουμε. Για προσωπικούς λόγους όπως δήλωσε κι επίσημα αποχώρησε. Στη χρονική περίοδο που έγινε όλο αυτό υπήρχαν λύσεις, μάλιστα μας προτάθηκαν κι αρκετοί προπονητές, αλλά εμείς αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε τον Νίκο Μανούρα γιατί από την αρχή του καλοκαιριού είδαμε τη δουλειά του και μέχρι τώρα είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι και δικαιωμένοι για την επιλογή μας αυτή. Θεωρήσαμε ότι καλό θα ήταν να συνεργαστούμε με κάποιον που ξέραμε την δουλειά του παρά με κάποιον που θα ήταν άγνωστος προπονητικά σε εμάς.

-Τι κερδίζει και τι χάνει ένας άνθρωπος που είναι πρόεδρος σε μια ομάδα όπως εσείς;

Δεν έχει να κερδίσει κάτι, ίσα ίσα που χάνει χρόνο τόσο από την δουλειά του όσο και προσωπικό. Επίσης χάνει αρκετά χρήματα, δεν ήθελα όμως η ομάδα να μείνει ακέφαλη όπως όλα έδειχναν το καλοκαίρι.

– Όσον αφορά τώρα ένα άλλο κομμάτι της ομάδας, η Ακαδημία σε τι επίπεδο βρίσκεται;

Σε σχέση όπως την παραλάβαμε από πέρυσι είμαστε σε καλό επίπεδο. Από 45 παιδιά που βρήκαμε φτάσαμε στα 80 και προσπαθούμε να φέρουμε κι άλλα παιδιά, ενώ αρκετά έφυγαν και πήγαν σε άλλες ακαδημίες γιατί πέρυσι δεν έγινε σωστή διαχείριση όσον αφορά στη λειτουργία της.

– Μεταγραφές στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα γίνουν;

Μεταγραφές θα γίνουν 2 με 3 για να καταφέρει η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Μεταγραφές δηλαδή ουσίας. Θα γίνουν σε θέσεις που χρειάζεται και που θα κριθούν αναγκαίες από τον προπονητή της ομάδας.

* Τελειώνοντας τη συνέντευξη ο Κώστας Βαβίτσας τόνισε ότι ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι είναι κοντά στην ομάδα με κάθε τρόπο και ειδικά τους πρώην προέδρους Θανάση Θώμο και Κώστα Φαμίση η οποία έχουν στηρίξει αρκετά την ομάδα μέχρι τώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here