Λεωνίδας Σακελλαρίδης: “επιθυμία μας είναι να ανεβαίνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται”

0
241

Ο Λεωνίδας Σακελλαρίδης βρίσκεται για τρίτη σερί αγωνιστική περίοδο στον πάγκο του Καστρακίου. Την πρώτη χρονιά ως συνεργάτης του Θεόδωρου Καραγιάννη, την δεύτερη από ένα σημείο κι έπειτα ήταν πρώτος προπονητής, ενώ φέτος από το καλοκαίρι ξεκίνησε ως πρώτος προπονητής, από την αρχή αυτή την φορά δηλαδή.

Το Καστράκι μέχρι τώρα έχει κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στην Α’ Ερασιτεχνική καθώς ήδη μετράει 4 σερί νίκες.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο sportskalampaka.gr ο προπονητής του Καστρακίου μιλάει για τη νέα συνεργασία με την ομάδα του, αλλά και για τους στόχους της σεζόν που βρίσκεται ακόμα στην αρχή.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Τρίτη χρονιά στο Καστράκι, πρώτη από την αρχή ως πρώτος προπονητής. Πως προέκυψε η νέα συμφωνία;

– Τα δύο πρώτα χρόνια στον Βράχο τα απόλαυσα και δέθηκα με τους παίκτες μου και τους ανθρώπους της ομάδας. Έτσι η επιθυμία μου να συνεχίσω ήταν δεδομένη. Την ίδια επιθυμία εξέφρασαν και οι παράγοντες της διοίκησης. Η συμφωνία έγινε μέσα σε ελάχιστα λεπτά με λίγες κουβέντες και πολλή κατανόηση.

Γενικά ο στόχος της ομάδας για την σεζόν που ξεκίνησε ποιος είναι;

– Είχα πει σε παλιότερη συνέντευξη μου ότι ο μεγαλύτερος στόχος είναι να αφήσουμε κάτι καλό στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν. Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, την προηγούμενη χρονιά τερματίσαμε δεύτεροι οπότε φέτος δε μπορούμε να ζητήσουμε κάτι λιγότερο. Κρατήσαμε τον κορμό της ομάδας ή για να το πω πιο σωστά κρατήσαμε όλους τους παίκτες μας και ενισχυθήκαμε στη θέση “ένα” με έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα. Συνεπώς επιθυμούμε να ανέβουμε όσο γίνεται πιο ψηλά. Το βασικό που κρατάμε είναι ότι οι νεαροί παίκτες έχουν πλέον, ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα. Δε σας κρύβω πως θα ήθελα να είχαμε κι άλλους νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές κάτι που ελπίζω να γίνει στις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

sportskalampaka.gr

Το ανακαινισμένο γήπεδο δίνει νέα ώθηση στην ομάδα τόσο όσον αφορά τα παιχνίδια, αλλά και τις προπονήσεις;

– Το γήπεδο σαφώς και παίζει σημαντικό ρόλο για την πορεία της ομάδας αλλά θα πρέπει να κάνουμε “ταμείο” στο τέλος της σεζόν για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα. Ο συνθετικός χλοοτάπητας έχει κάποιες ιδιαιτερότητες τις οποίες πλέον τις έχουμε συνηθίσει και αφομοιώσει. Είναι αυτονόητο ότι βοηθάει πολύ στην προπόνηση και στους αγώνες η καλή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και μας δίνει ώθηση.

Το Καστράκι έχει κάνει φέτος ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα της ιστορίας του στην Α’ Ερασιτεχνική. Πού οφείλεται αυτό;

– Όπως προείπα κρατήσαμε όλους τους παίκτες. Πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες με πολλή όρεξη για ποδόσφαιρο οι οποίοι γνωρίζονται χρόνια μεταξύ τους τόσο σε ποδοσφαιρικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό θεωρώ είναι το βασικότερο κομμάτι για το θετικό ξεκίνημα μαζί με τη δουλειά που κάνουμε. Πολύ βασικός παράγοντας είναι και η στήριξη που έχουμε από τους ανθρώπους της ομάδας. Βέβαια είναι νωρίς ακόμη για οποιοδήποτε συμπέρασμα. Η διαδρομή είναι μεγάλη και ο όμιλος μας έχει εξαιρετικές και ιδιαίτερα ανταγωνιστές ομάδες.

Από το υλικό που έχεις στην διάθεσή σου είσαι ευχαριστημένος;

– Σχεδόν έχω απαντήσει σ’ αυτή την ερώτηση. Θεωρώ ότι οι παίκτες της ομάδας έχουν ποιότητα, εμπειρία και θέληση για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εννοείται δεν έχω παράπονο. Βέβαια πάντα υπάρχουν προβλήματα και ένα από αυτά είναι το μικρό ρόστερ το οποίο πιστεύω πως την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο θα ενισχυθεί αναλόγως με τις ανάγκες μας.

sportskalampaka.gr

Τον φετινό όμιλο που συμμετέχει το Καστράκι πως τον χαρακτηρίζεις;

– Είναι ο όμιλος που προσφέρει συγκινήσεις σε κάθε αγωνιστική. Περιέχει πολύ δυνατές και καλές ομάδες, αμφίβολα αποτελέσματα και καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ και μέχρι το τέλος θα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την τελική κατάταξη.

Το γεγονός ότι φέτος οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τον τίτλο του πρωταθλητή, κάνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό;

– Πάγια θέση μου είναι ότι όποια ομάδα τερματίσει πρώτη να είναι και η πρωταθλήτρια. Το γεγονός ότι υπάρχουν δύο όμιλοι δεν καθιστά εφικτή την άποψη μου. Οπότε με τα δεδομένα αυτά οδηγούμαστε στη διαδικασία των αγώνων μπαράζ. Θα είναι συνεπώς περισσότερο ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα η συμμετοχή των δύο πρώτων ομάδων του κάθε ομίλου στα μπαράζ.

sportskalampaka.gr (Παναγιώτης Στάλιας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here