Με τη γραμμή του οφ-σάιντ στο VAR τα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα

0
10
File photo dated 08-01-2018 of a view of the Video Assistant Referee (VAR) system pitchside.

Προσπάθειες ώστε τα playoffs της Super League να διεξαχθούν με τη γραμμή του οφσάιντ στο VAR αποφάσισε να κάνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Σύμφωνα, με όσα έγιναν γνωστά αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αγοράς της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Φυσικά, ακόμα και εάν αυτό γίνει άμεσα τα χρονικά περιθώρια είναι στενά αφού τα playoffs ξεκινούν στις 7 Μαρτίου. Ωστόσο, θα γίνουν προσπάθειες ώστε όλα να είναι έτοιμα, να δοθεί το “πράσινο φως” στην Medialuso-Indigital για να κάνει την παραγγελία στο 3D προϊόν και να γίνει και η απαραίτηση εκπαίδευση στους διαιτητές.

Όλα αναμένεται να γίνουν με γρήγορες διαδικασίες, η εταιρεία θα “τρέξει” όσο πιο γρήγορα γίνεται τις διαδικασίες και θα έχουμε πλέον και την περιβόητη γραμμή του οφσάιντ στο σύστημά μας. Όσον αφορά στο κόστος, δεν θα είναι μεγάλο.

Στους πρώτους ημιτελικούς Κυπέλλου δεν αναμένεται να έχουμε τη γραμμή του οφσάιντ, αλλά σίγουρα θα υπάρχει στις ρεβάνς και στον τελικό, πέρα βέβαια από τα playoffs. Λύνεται επομένως ένα ακόμη κομβικό ζήτημα, που απασχολεί την εγχώρια ποδοσφαιρική κοινότητα από την αρχή της σεζόν.

Αναλυτικά όσα αποφάσισαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ:

“Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντων του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέμπερτ Χούμπελ, του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο. στις 27 Μαρτίου 2020 και ώρα 10πμ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να τροποποιηθεί το άρθρο 9 του Παραρτήματος Γ’ του καταστατικού της Ομοσπονδίας και οι επικείμενες αρχαιρεσίες να διεξαχθούν έως τις 31 Ιουλίου 2020, όπως έχει συμφωνηθεί με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές. Στην ίδια Γενική Συνέλευση θα εκλεγούν νέα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Ενεκρίθη η πραγματοποίηση προπονητικού camp της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών στην Ολλανδία, στο διάστημα 24-29 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα με τους «Οράνιε» στο Enschede στις 28 Μαΐου, αλλά και της προετοιμασίας της για τους αγώνες του UEFA Nations League, που αρχίζει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ενεκρίθη η αποστολή συμπληρωματικού αιτήματος προς το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με αντικείμενο την αύξηση του αριθμού των αγώνων που προβλέπονται στη σύμβαση του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα ΤΠΕ» για τη χρήση του συστήματος Video Assistant Referee. Το αίτημα αφορά στους αγώνες της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και στη διαδικασία πιστοποίησης διαιτητών και γηπέδων”.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

File photo dated 08-01-2018 of a view of the Video Assistant Referee (VAR) system pitchside.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here