Μουντιάλ Γυναικών: η Χρύσα Κουρομπύλια μεταξύ των 55 διαιτητών

0
26

Η Κουρομπύλια Χρυσούλα είναι ανάμεσα στις 55 γυναίκες βοηθούς διαιτητές που ανακοίνωσε σήμερα η FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023 που θα διεξαχθεί σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία (20/7-20/8).

Η επιτροπή διαιτησίας της FIFA ανακοίνωσε τα ονόματα των 33 διαιτητών, 55 βοηθών διαιτητών και 19 αξιωματούχοι VAR, που επιλέχθηκαν σε στενή συνεργασία με τις έξι συνομοσπονδίες.

Η επιλογή έγινε με βάση την ποιότητα και τις επιδόσεις των διαιτητών στα τουρνουά της FIFA καθώς και σε άλλες διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια.

Η Χρυσούλα Κουρομπύλια, είχε επιλεγεί στην ομάδα διαιτησίας του τελικού Champions League γυναικών μεταξύ Μπαρτσελόνα και Λιόν, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών στην Αγγλία το καλοκαίρι του 2022.

«Όπως πάντα, τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε είναι πρώτα η ποιότητα και οι επιλεγμένες διαιτητές αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο επίπεδο διαιτησίας παγκοσμίως», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα.

«Όλοι θυμόμαστε το πολύ επιτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA 2019 στη Γαλλία. Το υψηλό επίπεδο διαιτησίας συνέβαλε σημαντικά σε αυτή την επιτυχία. Ο στόχος για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία 2023 είναι να επαναληφθεί αυτή την επιτυχία».

Περισσότεροι από 170 υποψήφιες διαιτητές αγώνων πέρασαν από εντατική προετοιμασία μέχρι την επιλογή:

«Αν και η πανδημία Covid-19 επηρέασε τις δραστηριότητές μας, είχαμε αρκετό χρόνο για να παρέχουμε στους υποψηφίους καλή προετοιμασία. Όπως κάναμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, ανακοινώνουμε αυτές τις επιλογές πολύ εκ των προτέρων για να μπορέσουμε να εργαστούμε με στοχευμένο και εστιασμένο τρόπο με όλες όσες έχουν διοριστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, παρακολουθώντας αυτές τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Κολίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here