Μουντιάλ 2022: την 1η Απριλίου η κλήρωση των ομίλων

0
22

Τις λεπτομέρειες για την κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ 2022, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου, στις 18:00. (ώρα Ελλάδας) στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο της Ντόχα, έκανε γνωστές την Τρίτη (22/3) η FIFA.

Κατ’ αρχήν η διαδικασία πήρε την έγκριση από την Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμών της FIFA. Βάσει αυτής προβλέπεται οι 28 ομάδες που έχουν, ήδη, προκριθεί, να  θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, που ορίζονται από το 1 έως το 4, με βάση την Παγκόσμια Κατάταξη Ανδρών της FIFA που θα δημοσιευθεί στις 31 Μαρτίου.

Το Κατάρ, ως διοργανώτρια χώρα, θα πάρει την πρώτη θέση (Α1) στο Pot 1, μαζί με τις επτά πρώτες ομάδες της κατάταξης. Οι χώρες που κατατάσσονται από την 8η έως την 15η θέση θα βρίσκονται στο Pot 2, ενώ αυτές που κατατάσσονται από τις 16 έως τις 23 θα καταλαμβάνουν το Pot 3. Τέλος, το Pot 4 θα έχει τις ομάδες από την 24η έως την 28η, συν δύο θέσεις για τους νικητές των διηπειρωτικών προκριματικών και μια θέση για τον νικητής των προκριματικών της UEFA.

Οι διηπειρωτικοί προκριματικοί θα διεξαχθούν στις 13 και 14 Ιουνίου στο Κατάρ και σε αυτούς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της AFC θα αντιμετωπίσει αυτό της CONMEBOL και εκείνο του Concacaf θα παίξει με αυτό της OFC, σύμφωνα με την κλήρωση της 26ης Νοεμβρίου 2021.

Από την πλευρά της, η τελευταία ομάδα που θα προκριθεί στα προκριματικά της UEFA θα καθοριστεί τη διεθνή περίοδο Μαΐου-Ιουνίου, σύμφωνα με την απόφαση του Προεδρείου της Οργανωτικής Επιτροπής της FIFA στις 8 Μαρτίου.

Η κλήρωση θα ξεκινά με το Pot 1 και θα τελειώσει με το Pot 4. Οι ομάδες της ίδιας συνομοσπονδίας θα παραμείνουν χωρισμένες στους διαφορετικούς ομίλους, με εξαίρεση αυτές της UEFA, η οποία εκπροσωπείται από 13 ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, οι πέντε από τους οκτώ ομίλους θα περιλαμβάνουν δύο ευρωπαϊκές ομάδες.

Παρόλο που η τελική κλήρωση θα καθορίσει τη φάση των ομίλων, το τελικό πρόγραμμα θα γίνει γνωστό μόνο αφού οριστεί ένα στάδιο και ένα χρονοδιάγραμμα για τους αγώνες κάθε ημέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here