Νίκος Μανούρας: “Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο της παραμονής”

0
165

Ο Νίκος Μανούρας ήρθε το καλοκαίρι στα Μετέωρα ως βοηθός του προπονητή Σπύρου Ευαγγέλου. Μετά την αποχώρηση του δεύτερου κλήθηκε να πάρει τα προπονητικά ηνία της ομάδας και να την οδηγήσει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και μάλιστα την κοουτσάρισε στο παιγνίδι με την Τσαριτσάνη όπου η καλή εικόνα που έδειξε δεν μπόρεσε να συνδυαστεί και με ανάλογο αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Μανούρας μιλάει σήμερα στο sportskalampaka.gr για τις τελευταίες εξελίξεις στα Μετέωρα, αλλά και για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

Για το πως είναι το κλίμα στην ομάδα δεδομένου ότι έχει πετύχει μία νίκη στις 7 αγωνιστικές ανέφερε: “Το κλίμα στην ομάδα είναι αρκετά καλό γιατί απέναντι στην Τσαριτσάνη η απόδοση ήταν αρκετά καλή και πάνω εκεί ποντάρουμε. Απέναντι σε μια καλή ομάδα καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Η ομάδα είναι καλή και πρέπει στα επόμενα παιγνίδια να αξιοποιήσουμε περισσότερο την έδρα μας, πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες, αλλά και να βρούμε καλά αποτελέσματα κι εκτός έδρας. Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας και πάνω εκεί δουλεύουμε”.

Για τις δυσκολίες του παιγνιδιού της Κυριακής στη Λάρισα απέναντι στον Ηρακλή τόνισε: “Ο Ηρακλής Λάρισας είναι μία καλή ομάδα με δυνατή έδρα και ανεβασμένη ψυχολογία από τα συνεχόμενα καλά αποτελέσματα που έχει φέρει. Είναι έμπειρη ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Νεμπεγλέρας, ο Νάστας, ο Ζαφειρίου αλλά και άλλους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια, θα πάμε για να διεκδικήσουμε το καλό αποτέλεσμα που το έχουμε ανάγκη. Ο Ηρακλής είναι μία ομάδα η οποία προσπαθεί να παίζει ποδόσφαιρο, δεν κλείνεται και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς”.

Αν και πόσο θα επηρεάσει η απουσία του Παπαευθυμίου: “Σίγουρα θα επηρεάσει γιατί ο Παπαευθυμίου είναι ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα και εμπειρία, είναι αρχηγός της ομάδας, είναι ο παίκτης που εμπνέει και τους υπόλοιπους, αυτός που όταν έρχεται το άσχημο αποτελέσματα θα δώσει το σύνθημα για την συνέχεια, αλλά κι όταν θα έρθει το καλό αποτέλεσμα αυτός που θα προσγειώσει τους συμπαίκτες του. Σίγουρα η απουσία του είναι πολύ σημαντική. Όμως θα γίνει προσπάθεια για να καλυφθεί, έχουμε επιλογές τις οποίες ήδη δουλεύουμε, νομίζω ότι η λύση θα βρεθεί και έχουμε δουλέψει πολύ πάνω σ’ αυτό”.

Όσον αφορά την προετοιμασία για το Κυριακάτικο παιγνίδι δήλωσε: “Έχουμε πλάνο για το συγκεκριμένο παιγνίδι. Ξέρουμε τον αντίπαλο αρκετά καλά, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα αδύνατά του σημεία και φυσικά να αντιμετωπίσουμε κατάλληλα τα δυνατά του. Όπως επίσης θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, αλλά και να εκμεταλλευτούμε τα καλά μας στοιχεία.”

Τα Μετέωρα μέχρι τώρα έχουν πετύχει λίγα τέρματα. Για το γεγονός αυτό σχολίασε: “Προσπαθούμε να το αλλάξουμε αυτό, δουλεύουμε αρκετά στην τακτική, στις συνεργασίες, αλλά το γκολ είναι και θέμα ψυχολογίας. Όταν υπάρχει στρες και πίεση για το αποτέλεσμα τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα, όταν υπάρχει καλή ψυχολογία έρχεται πιο εύκολα κι αυτό θ’ αλλάξει ίσως κι από ένα μόνο καλό αποτέλεσμα”.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here