Νίκος Μανούρας: “παραμείναμε στην κατηγορία κόντρα στα προγνωστικά”

0
151

Ο αρχιτέκτονας της παραμονής των Μετεώρων ήταν αναμφίβολα ο προπονητής τους, Νίκος Μανούρας ο οποίος ξεκίνησε ως βοηθός-προπονητή του Σπύρου Ευαγγέλου  και στην συνέχεια έγινε πρώτος προπονητής από την 7η αγωνιστική κι έπειτα.

Το sportskalampaka επικοινώνησε μαζί του και του έθεσε ορισμένα ερωτήματα μετά την οριστικοποίηση της παραμονής των Μετεώρων.

Αναλυτικά η μίνι-συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Κύριε Μανούρα πως αισθάνεστε που τα Μετέωρα τελικά κατάφεραν και παρέμειναν στην κατηγορία;

– Αρχικά νιώθω μεγάλη χαρά, ανακούφιση και δικαίωση για την προσπάθεια που κάναμε φέτος… Κόντρα σε πολλά προγνωστικά που μας ήθελαν να υποβιβαζόμαστε από νωρίς τη φετινή χρονιά, εμείς αντισταθήκαμε, πιστέψαμε στο στόχο της παραμονής και αντεπητεθήκαμε, δώσαμε τα πάντα ως ομάδα για να το καταφέρουμε και βάση των αποτελεσμάτων του 2ου γύρου αλλά και της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας το αξίζαμε ανεπιφύλακτα. Πολλά συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά στους παίχτες μου για την επίτευξη του στόχου της παραμονής.

Κάτι ανάλογο είχατε πετύχει και με το Ελευθεροχώρι πριν από τρία χρόνια. Ποια ήταν πιο εύκολη παραμονή από τις δύο;

– Όντως πριν 3 χρόνια που ήμουν προπονητής στους Μαύρους Αετούς Ελεύθεροχωρίου στη Γ’ Εθνική, πετύχαμε και τότε την παραμονή στην κατηγορία, που ομολογώ ήταν πιο δύσκολο το πρωτάθλημα, καθώς υπήρχαν μόνο 4 όμιλοι Γ’ Εθνικής με 16 ομάδες και ομάδες στον όμιλο μας τότε μεγαθήρια όπως ο Απόλλων Λάρισας, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Καραϊσκάκης, η Νίκη Βόλου, ο Πιερικός, ωστόσο η παραμονή της ομάδας ήρθε πιο εύκολα, καθώς από το τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα ήταν σταθερά μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Φέτος υπήρχε μεγάλο άγχος και πίεση για την παραμονή, καθώς σε κάθε παιχνίδι παίζαμε την κατηγορία, αν κάναμε διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα δύσκολα θα είχαμε επαφή με τη ζώνη του υποβιβασμού και μοιραία θα πέφταμε. Ωστόσο, αυτή την πίεση την διαχειριστήκαμε και την κάναμε δημιουργική και μας έδωσε σημαντικούς βαθμούς.

Ποιο ήταν το παιχνίδι που πιστεύετε ότι άλλαξε την ταυτότητα της ομάδας και την έκανε να πιστεύει στην παραμονή;

– Πολλά ήταν τα παιχνίδια που ήταν καθοριστικά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και που μας κράτησαν ζωντανούς στο στόχο της παραμονής, αλλά αυτό που άλλαξε τα πάντα ήταν το παιχνίδι μέσα στον Αλμυρό Βόλου στον 1ο γύρο στη 10η αγωνιστική όπου η ομάδα μέχρι τότε είχε μόνο μία νίκη και κάποια παιχνίδια είχαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των παικτών. Εκείνο το ματς ήταν ζωής και θανάτου πραγματικά γιατί θα μέναμε πολύ πίσω αν δεν Κερδίζαμε. Τα παιδιά έκαναν τρομερή εμφάνιση και επικρατήσαμε με 1-2. Από εκεί και μετά η ομάδα έκανε στην ουσία αγωνιστικό restart.

Από την φετινή σεζόν ποιο γεγονός θα σας μείνει αξέχαστο;

– Το γεγονός που μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό μου και θα είναι για πάντα, είναι το γκολ στο 93 του Πολυζόπουλου στον τελευταίο αγώνα με τον Αλμυρό. Μέχρι τότε είχαμε χάσει πολλά παιχνίδια στο τελευταίο λεπτό και στη λεπτομέρεια και στο πιο κρίσιμο παιχνίδι, ήρθε το γκολ υπέρ μας αυτή τη φορά στην τελευταία φάση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκφραση και τα συναισθήματα των παικτών, έκλαιγαν από την ένταση του παιχνιδιού και τη συγκίνηση. Μοναδική στιγμή που μόνο στον αθλητισμό μπορείς να βιώσεις αυτή την ένταση, αυτό το συναίσθημα. Αναμφίβολα η πιο έντονη στιγμή της χρονιάς και έμελλε να είναι και η τελευταία από το φετινό πρωτάθλημα. Οπότε, αφού έκλεισε με γκολ και νίκη υπέρ μας έκλεισε και με παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here