Νίκος Μανούρας: “στόχος είναι τα Μετέωρα να είναι ανταγωνιστικά”

0
167

Ο Νίκος Μανούρας είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων με Ειδικότητα ποδοσφαίρου, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Άσκηση και Ποιότητα Ζωής με Κατεύθυνση Μεγιστοποίηση Αθλητικής Επίδοσης – Απόδοσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον τομέα της Προπονητικής, κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA B και εν δυνάμει προπονητής UEFA A. (Ομάδες : Φαρκαδόνα Γ’ Εθνική 2015-2016, Ελευθεροχώρι 2015-2016 Α’ ΕΠΣΤ Πρωταθλητές, 2016-2017 Γ’ Εθνική – Παραμονή της ομάδας, 2017-2018 Α1 ΕΠΣΤ Πρωτάθλημα, ενώ σε επίπεδο Ακαδημιών, 2010-2017 Δήμητρα / Απόλλων, 2017-2020 Ακαδημία Ajax Trikala).

Πέρυσι ξεκίνησε στα Μετέωρα ως συνεργάτης του Σπύρου Ευαγγέλου τον οποίο διαδέχθηκε στο τέλος Οκτωβρίου κι από τότε ήταν ο πρώτος προπονητής της ομάδας.

Πριν από λίγες ημέρες ήρθε σε συμφωνία για νέα συνεργασία με τα Μετέωρα και ξεκινάει από την αρχή της σεζόν ως πρώτος προπονητής.

Μάλιστα αυτό θα γίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του καθώς τόσο πέρυσι όσο και σε άλλες ομάδες είχε γίνει κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Ο Νίκος Μανούρας σήμερα δίνει την πρώτη του συνέντευξη στο sportskalampaka από την στιγμή της νέας του συμφωνίας  με τα Μετέωρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Ανανέωσες την συνεργασία σου με τα Μετέωρα, φέτος θα είσαι πρώτος προπονητής από την αρχή της σεζόν; Πώς αισθάνεσαι;

Οι άνθρωποι της διοίκησης μου έδειξαν μόλις επισημοποιήθηκε η παραμονή της ομάδας στη Γ’ Εθνική, ότι ήθελαν να συνεχιστεί η συνεργασία μας και τη νέα αγωνιστική χρονιά. Αυτό φυσικά μου δίνει χαρά, καθώς έτσι αναγνωρίζεται η δουλειά που έγινε την περσινή χρονιά, όπου κατά γενική ομολογία η ομάδα είχε εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο και ειδικά στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Τώρα όμως η ευθύνη είναι μεγάλη ώστε, σε συνεργασία με τη διοίκηση να δημιουργηθεί ένα πλήρες και ανταγωνιστικό ρόστερ.

Τα σχέδια που έχεις για την ομάδα για τη νέα σεζόν ποια είναι;

Φυσικά θέλω η ομάδα να στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό στο περσινό ρόστερ από τη βασική ενδεκάδα, καθώς με τα παιδιά δουλέψαμε αρκετά πράγματα στο τακτικό κομμάτι, αποκτήσαμε αγωνιστική ταυτότητα, υπήρχε χημεία μεταξύ των παιχτών αλλά και μεταξύ παιχτών και προπονητή και δεν θέλω αυτό να το χαλάσω. Στόχος να μείνουν τα παιδιά από πέρυσι και να κάνουμε κάποιες προσθήκες ουσίας που θα δώσουν λύσεις στην ομάδα, αλλά και να είναι χαρακτήρες που γνωρίζω και θα δέσουν με το υπάρχον ρόστερ. Θέλουμε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα αποδίδει καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και που θα διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία.

Ο προγραμματισμός για την στελέχωση του ρόστερ έχει γίνει;

Φυσικά, έχω κάνει επαφές με τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας, αλλά και με τα παιδιά από το περσινό ρόστερ και έχω παραδώσει στη διοίκηση έκθεση με το ρόστερ που θέλω φέτος στην ομάδα. Ελπίζω να καταφέρουμε να έρθουμε σε συμφωνία με την πλειοψηφία των παιχτών που έχουμε στόχο, ώστε και ανταγωνιστικοί να είμαστε, αλλά και καλό κλίμα να υπάρχει στην ομάδα.

Πότε περίπου θα ξεκινήσει η προετοιμασία;

Αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, καθώς θέλω να κάνω 6 εβδομάδες προετοιμασία. Ήδη τα παιδιά με τα οποία έχουμε έρθει σε συμφωνία, εκτελούν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κατά την έναρξη της προετοιμασίας. Πιστεύω είτε 27 Ιουλίου είτε 3 Αυγούστου θα ξεκινήσουμε.

Πως βλέπεις το νέο πρωτάθλημα σε σχέση πάντα και με όλα αυτά που γίνονται με τον κορωνοϊό;

Πιστεύω θα υστερεί σε ποιότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσέγγιση ποιοτικών παιχτών και με εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες. Σίγουρα θα είναι ένα πρωτάθλημα, όπου θα στηριχτεί στη φυσική κατάσταση των ομάδων και στο τακτικό στοιχείο για το αποτέλεσμα σε κάθε αναμέτρηση. Πιστεύω 2-3 ομάδες θα ξεχωρίσουν σε δυναμικότητα και οι υπόλοιπες θα παλέψουν για την παραμονή, έχοντας μικρές διαφορές μεταξύ τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here