Ντέρμπι από νωρίς στο πρωτάθλημα Χάντμπολ

0
31

Ντέρμπι με το… καλημέρα ανέδειξε η κλήρωση της Handball Premier 2020-21. Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή στην πρεμιέρα του νέου Πρωταθλήματος στην αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ, στα πλαίσια του 1ου Ομίλου. Οι Πρωταθλητές Ελλάδος θα αντιμετωπίσουν στον όμιλό τους, εκτός των Πειραιωτών, τον ΑΣΕ Δούκα, τον Διομήδη Άργους, τον Άρη Νίκαιας και την HC Σαλαμίνα.

Λίγα λόγια για το νέο σύστημα:

Α’ φάση: Όλοι εναντίον όλων σε 2 γύρους (14 αγωνιστικές, 12 για κάθε ομάδα)

Β’ φάση: Πλέι οφ (1-8): Οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (8 αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται ξανά όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην Α’ φάση.
Πλέι άουτ (9-14): Οι 3 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (6 αγωνιστικές). Μετά το πέρας της Β’ φάσης οι 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Α2 ανδρών.

Γ’ φάση: Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας μετά το πέρας της Β’ φάσης των πλέι οφ αγωνίζονται στον τελικό, με τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here