Ξεκίνησε το Ράλλυ Ακρόπολις

0
4

Με τον καλύτερο χρόνο στην Υπερειδική του Συντάγματος ο Σεμπαστιάν Οζιέ έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ κέρδισε την εναρκτήρια δοκιμασία του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2021, την Υπερειδική Διαδρομή που διεξήχθη στην πλατεία Συντάγματος – καθώς μόνο ένα δευτερόλεπτο χώρισε τους έξι κορυφαίους εργοστασιακούς οδηγούς του WRC.

Μία ώρα νωρίτερα, στη ράμπα της αφετηρίας του 9ου φετινού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και στη σκιά της Ακρόπολης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε λάβει την εκκίνηση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – ενώ μετά από τον Γάλλο την εκκίνηση για τον Έλφυν Έβανς, με το έτερο Toyota Yaris WRC, έδωσε ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ.

Μετά τη διέλευσή τους από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, οι αγωνιζόμενοι έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος για την πρώτη, αλλά όχι ιδιαίτερα ουσιώδη, δοκιμασία – πριν ξεκινήσει ο αληθινός αγώνας το πρωί του Σαββάτου στα βουνά από το Λουτράκι μέχρι τη Λαμία.

Δεν υπήρχαν πολλά να χωρίσουν τους κορυφαίους οδηγούς του WRC στη διαδρομή των 0,98 χιλιομέτρων που κύκλωνε την πλατεία Συντάγματος (με δύο ‘ντόνατς’, ένα μπροστά από τη Βουλή και ένα μπροστά από την οδό Ερμού). Όπως είναι φυσικό σε τέτοιου είδους μικρά σιρκουί δημόσιου δρόμου, η άσφαλτος γλιστρούσε και το θέαμα δεν ήταν ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό των δυνατοτήτων των οδηγών και των αυτοκινήτων.

Το Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινά, στην ουσία του, στις 10:18 π.μ. του Σαββάτου με την πρώτη από τις πέντε Ειδικές Διαδρομές της ημέρας, το πρώτο πέρασμα από τους Αγ. Θεοδώρους. Θα ακολουθήσει το Λουτράκι στις 11:11 π.μ., το μεσημέρι το δεύτερο πέρασμα από τους Αγ Θεοδώρους και η Θήβα, και το απόγευμα η κλασσική Ελάτεια που θα κλείσει την ημέρα πριν τα αυτοκίνητα οδεύσουν στο Σέρβις Παρκ της Λαμίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here