Οι προτάσεις για άνοδο-υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική

0
172

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα sportstonoto.gr 14 Ενώσεις της χώρας έχουν στείλει επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία προτείνουν τον τρόπο με τον οποία θα γίνει η άνοδος και ο υποβιβασμός των ομάδων σε Γ’ Εθνική, αλλά και για την άνοδο από τα τοπικά πρωταθλήματα.

Οι Ενώσεις  αυτές είναι: ΕΠΣ Μεσσηνίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Κοζάνης, Γρεβενών, Αν. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Ζακύνθου, Φλώρινας, Σάμου, Λέσβου. Ενώ όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα υπάρχουν κι άλλες που συμφωνούν.

Τα κύρια σημεία της επιστολής αυτής είναι: αφού εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν είναι εφικτό η συνέχιση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων προτείνει:

Πρωταθλητές Α’ κατηγορίας των Ενώσεων, θα είναι τα σωματεία τα οποία είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα κατά τη στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων και τα οποία θα αγωνιστούν εάν φυσικά το επιθυμούν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ σε περίπτωση άρνησής τους ο δευτεραθλητής και σε περίπτωση άρνησης και αυτού ο τριταθλητής.

Για όσες Ενώσεις δεν είχαν προλάβει να ανακηρύξουν κυπελλούχο και επειδή πράγματι η τωρινή διοίκηση της Ε.Π.Ο. αναβάθμισε το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, προτείνουμε ότι από τα σωματεία που συνεχίζουν στο κύπελλο κάθε Ένωσης, είτε αυτό βρίσκεται στον τελικό αγώνα είτε σε οποιαδήποτε άλλη φάση, δικαίωμα συμμετοχής στο κύπελλο Ελλάδος περιόδου 2020-2021 από κάθε Ε.Π.Σ. θα έχει το σωματείο που κατά τη στιγμή της διακοπής ήταν σε ανώτερη κατηγορία ή στην περίπτωση που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία, αυτό που έχει την καλύτερη θέση κατά τη στιγμή της διακοπής.

Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής κατηγορίας:

Η λήξη του πρωταθλήματος αυτού είχε προγραμματιστεί για τις 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 και εάν αποφασισθεί η συνέχιση του πρωταθλήματος για 3 αγωνιστικές, όσες υπολείπονται, οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν όπως καταλαβαίνεται τον Ιούνιο και επειδή πάντα μιλάμε για ερασιτεχνικά σωματεία, ισχύει ότι αναφέραμε για τα σωματεία τοπικών κατηγοριών, με την πλέον οικονομική επιβάρυνση σε μετακινήσεις και οδοιπορικά ποδοσφαιριστών καθώς μισθούς προπονητών και έξοδα εντός έδρας αγώνων.

Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, ότι ένας μεγάλος αριθμός των σωματείων αυτών, είναι πλέον βαθμολογικά αδιάφορος.

Προτείνουμε λοιπόν την διακοπή του πρωταθλήματος αυτού και την ανακήρυξη ως πρωταθλητών των σωματείων που βρίσκονται στην πρώτη θέση.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στους 5 από τους 8 ομίλους, πρωταθλητές έχουν ήδη αναδειχθεί σχεδόν μαθηματικά και επίσης προτείνουμε την απευθείας και χωρίς αγώνες μπαράζ άνοδό τους στο πρωτάθλημα της Football league.

Ως προς τον αριθμό των υποβιβαζομένων σωματείων, προτείνουμε λοιπόν τα εξής:

Θα παραμείνουν στην κατηγορία όλα τα σωματεία που κατά τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος έχουν βαθμολογική απόσταση εννέα (9) βαθμούς από το σωματείο που βάσει της προκήρυξης παραμένει στην κατηγορία και έτσι οδηγούμαστε στο εξής:

Στον 1ο όμιλο τα παραμείνουν τα σωματεία που καταλαμβάνουν την 2η έως και την 9η θέση (συν 1 σωματείο).

Στον 2ο όμιλο τα σωματεία που καταλαμβάνουν την 2η έως και την 12η θέση (συν 3 σωματεία).

Στον 3ο όμιλο τα σωματεία που καταλαμβάνουν την  2η έως και την 12η θέση (συν 4 σωματεία). Αν ισχύσει αυτό τότε τα Μετέωρα θα παραμείνουν, ενώ αντίθετα το Νεοχώρι θα υποβιβασθεί.

Στον 4ο όμιλο τα σωματεία που καταλαμβάνουν την  2η έως και την 12η θέση (συν 4 σωματεία).

Στον 5ο όμιλο τα σωματεία που καταλαμβάνουν την  2η έως και την 10η θέση (συν 2 σωματεία).

Στον 6ο όμιλο τα σωματεία που καταλαμβάνουν την  2η έως και την 10η θέση (συν 2 σωματεία).

Στον 7ο όμιλο τα σωματεία που καταλαμβάνουν την  2η έως και την 11η θέση (συν 3 σωματεία).

Από τον 8ο όμιλο, όμιλος Κρήτης, να μην υποβιβαστεί κανένα σωματείο, γιατί βάσει της προκήρυξης θα υποβιβαζόταν ένα σωματείο, αλλά λόγω του ότι η βαθμολογική διαφορά του τελευταίου με τον προτελευταίο είναι 2 βαθμοί, έχοντας δώσει το τελευταίο σωματείο έναν αγώνα λιγότερο και ενώ υπολείπονται ακόμη 7 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των play-out στον όμιλο αυτό, προτείνουμε τον μη υποβιβασμό κανενός σωματείο (συν 1 σωματείο).

ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 20.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Με τον παραπάνω τρόπο, το νέο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής περιόδου 2020-21, θα απαρτίζεται ως εξής:

Από τους πρωταθλητές των Ενώσεων                                                    53

Από τους δευθεραθλητές των ιδρυτριών Ενώσεων                               3

Από τους δευτεραθλητές των Ενώσεως της Κρήτης                              4

(στην φετινή προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ’ εθνικής

[προβλέπονταν η άνοδος μετά από αγώνες κατάταξης 2

δευτεραθλητριών από τις ΕΠΣ της Κρήτης, με σκοπό την

Αύξηση των ομάδων του ομίλου της Κρήτης (8ος).

Υποβιβαζόμενες ομάδες από Football league                                        4

Σωματεία που θα παραμείνουν βάσει του παραπάνω σχεδίου στην Γ’ εθνική 77.

Σύνολο 141 σωματεία.

‘Ετσι στο νέο πρωτάθλημα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 141 σωματεία και δημιουργούνται 3 όμιλοι των 17 ομάδων και 5 όμιλοι των 18 ομάδων.

Είμαστε της γνώμης ότι εάν κάποιο από τα σωματεία τα οποία παρέμειναν στην κατηγορία αυτή, με το σχέδιο αυτό (20 σωματεία), δεν δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, τη θέση του να πάρει, εάν φυσικά το επιθυμεί, το σωματείο που είχε την πρώτη επιλαχούσα θέση στον όμιλό του. Π.χ. στον 7ο όμιλο το σωματείο που κατέλαβε την 12η θέση.

Επίσης θα πρέπει η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ομοσπονδίας για την νέα περίοδο να φροντίσει μέσα από την προκήρυξη Γ’ Εθνικής, ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής της περιόδου 2021-2022, να μην υπερβαίνει τον αριθμό των 128 σωματείων, ούτως ώστε όλοι οι όμιλοι να αποτελούνται από 16 σωματεία”.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here