Οι 5 αλλαγές μπορεί να ισχύουν και τη νέα σεζόν

0
12

Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε σημαντικές αλλαγές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) αποφάσισε πριν από την επανέναρξη των πρωταθλημάτων να δώσει το δικαίωμα στις ομάδες να κάνουν έως πέντε αλλαγές στους αγώνες προκειμένου οι παίκτες να ανταπεξέλθουν στα συνεχόμενα παιχνίδια.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικό ρεπορτάζ του “Athletic“, το IFAB αναμένεται να προτείνει την παράταση των πέντε αλλαγών και την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Η συγκεκριμένη πρόταση θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα και κάθε λίγκα θα αποφασίσει αν θα την αποδεχθεί ή όχι.

Βέβαια, υπάρχουν αρκετές ομάδες που εκφράζουν ήδη αντιρρήσεις, καθώς θεωρούν πως μ’ αυτό τον τρόπο αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα οι ομάδες με βάθος στο ρόστερ και περισσότερες επιλογές. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τις αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εξέλιξη μίας αναμέτρησης.

Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται η πρόταση να καταψηφιστεί από αρκετές Λίγκες, αν και η αρχική σκέψη του IFAB ήταν να παραταθούν οι πέντε αλλαγές περισσότερο για λόγους υγείας και ασφαλείας των ποδοσφαιριστών απ’ την επίπονη φετινή σεζόν και την επόμενη που θα είναι μικρότερη σε χρονική διάρκεια, αλλά με ίδιο ή παρόμοιο αριθμό αγώνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here