Ολυμπιακοί Αγώνες: στις 2 Φεβρουαρίου η κλήρωση του μπάσκετ

0
74

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 11:30 (Ελλάδας) θα διεξαχθεί η κλήρωση των ομίλων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σε μια διαδικασία που θα προβληθεί μέσω live stream σε ολόκληρο τον πλανήτη, θα γίνει γνωστό πού θα τοποθετηθούν οι οκτώ (8) ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Τόκιο, αλλά κι ο νικητής κάθε ενός εκ των τεσσάρων ομίλων των προολυμπιακών –μεταξύ αυτών κι η Ελλάδα, με τους αγώνες να γίνονται από τις 29 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Για την κλήρωση, θα δημιουργηθούν τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας με βάση τη θέση κάθε χώρας/ομάδας στο FIBA ranking. Η κατανομή των μελλοντικών νικητών κάθε προολυμπιακού τουρνουά θα γίνει με βάση τη βαθμολογία της καλύτερης χώρας τη δεδομένη χρονική στιγμή (Βικτόρια – Ελλάδα, Σπιλτ – Ρωσία, Κάουνας – Λιθουανία, Βελιγράδι – Σερβία).

Πέραν αυτού, η FIBA ενημέρωσε για την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι δώδεκα (12) ομάδες που θα βρίσκονται στο Τόκιο θα σχηματίσουν τρεις ομίλους των τεσσάρων (αντί για δύο ομίλους των έξι), με τους δύο πρώτους και τους δύο καλύτερους τρίτους να εξασφαλίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά -μάξιμουμ δύο ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε όμιλο. Από εκεί και πέρα, όλοι οι αγώνες θα είναι μονοί, όπως γινόταν μέχρι πρότινος.

Έτσι, οι ομάδες που θα φτάσουν μέχρι τα μετάλλια θα δώσουν έξι αγώνες συνολικά, αντί για οκτώ.

Θυμίζουμε πως στο Τόκιο έχουν ήδη προκριθεί οι: ΗΠΑ, Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία, Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία (οικοδέσποινα) και Νιγηρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here