ΟΥΕΦΑ: επανεξελέγη ο Αλεξάντερ Τσέφεριν για την θέση του προέδρου

0
9

Δια βοής επανεξελέγη στην προεδρία της UEFA ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος στο συνέδριο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, στη Λισαβόνα. Ο 55χρονος Σλοβένος βρίσκεται επικεφαλής της UEFA από το 2016, όταν αντικατέστησε τον Μισέλ Πλατινί μετά την τιμωρία του, και επανεξελέξη για μία δεύτερη θητεία το 2019.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την ομόφωνη υποστήριξή σας. Σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι μεγάλη τιμή, αλλά κυρίως μεγάλη ευθύνη απέναντι σε σας και το ποδόσφαιρο», ανέφερε ο Τσέφεριν, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των εθνικών ομοσπονδιών.

Ο Σλοβένος δικηγόρος, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας του από το 2011 ως το 2016, έχει πιστωθεί στην ως τώρα θητεία του στην ηγεσία της UEFA δύο μεγάλες νίκες: την εγκατάλειψη του αποσχιστικού σχεδίου της European Super League, το 2021, το οποίο πλέον υποστηρίζουν μόνο τρεις (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους) από τους δώδεκα συλλόγους που το ξεκίνησαν, και την υπαναχώρηση του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αναφορικά με το πλάνο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Τσέφεριν επέλεξε το δρόμο της ευθείας σύγκρουσης και αναδείχθηκε νικητής, αν και η υπόθεση της European Super League έχει ακόμη αρκετά… επεισόδια, με βασικότερο την αναμονή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την προσφυγώ των τριών «μεγάλων» κλαμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here