Ο επίσημος λογαριασμός του instagram λέει τα καλύτερα για την Ελλάδα και τα Μετέωρα

0
28

Ο επίσημος λογαριασμός του Instagram, με παραπάνω από 357 εκ. followers παγκοσμίως ανάρτησε σήμερα Κυριακή μια φωτογραφία που απεικονίζει τα Μετέωρα, διαφημίζοντας έτσι τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο.

Η εντυπωσιακή φωτογραφία από το σύμπλεγμα των βράχων, οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων, έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες “likes”, από τα πρώτα κιόλας λεπτά που δημοσιεύτηκε, ενώ αμέτρητα είναι τα σχόλια που μιλούν για την ομορφιά του μαγικού φυσικού τοπίου της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

“Γεια από την Καλαμπάκα. Ονειρευόμαστε αυτό το μικρό χωριό που βρίσκεται στη βάση των Μετεώρων, ενός σχηματισμού βράχων στην κεντρική Ελλάδα. Τα Μετέωρα (που μεταφράζονται ως “αιωρούμενα στον αέρα”) είναι γνωστά για το συγκρότημα απομακρυσμένων μοναστηριών, χτισμένα ψηλά σε αυτούς τους φυσικούς πυλώνες.”, γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας στον επίσημο λογαριασμό του Instagram.

ΠΗΓΗ: news247.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here