Ο Κώστας Φορτούνης ετοιμάζεται για την μεγάλη επιστροφή του

0
16

26 Ιουνίου 2021: Ο Κώστας Φορτούνης βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο τραυματίας, στο 26ο λεπτό του φιλικού αγώνα κόντρα στην αυστριακή στη Βόλφσμπεργκερ. Η φάση είναι τελείως ανύποπτη, ο ίδιος δεν πέφτει κάτω, δεν δέχεται κάποιο χτύπημα, δεν κάνει κάποια δυναμική ενέργεια. Το αριστερό του πόδι πατάει σε ένα κακό σημείο στο χορτάρι και μια μικρή ταλάντωση στο αριστερό γόνατο, τον κάνει να σταματήσει.

Βγαίνει περπατώντας από τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να μιλήσει σε κανέναν. Χωρίς να κάνει τον παραμικρό μορφασμό. Η σκοτεινή έκφραση στο πρόσωπό του, ήταν ικανή για να κάνει άπαντες να καταλάβουν ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Πολύ κακό. Κάτι που επιβεβαιώθηκε την επόμενη ημέρα (27/06). Με τη διάγνωση να είναι αποκαρδιωτική: Ρήξη πρόσθιου χιαστού αριστερού γόνατος. Δεύτερο σοκ, μέσα σε ακριβώς δύο χρόνια. Ιδιος τραυματισμός, στο άλλο πόδι. Νέο χειρουργείο και νέα αποχή έξι μηνών.

Ο «Φόρτου» πέρασε την πόρτα του χειρουργείου στις 15 Ιουλίου 2021, καθώς η ομάδα συμφώνησε να περιμένει πρώτα να γεννηθεί ο γιος του, το πρώτο παιδί του. Στις 15 Ιανουαρίου συμπληρώνονται ακριβώς 6 μήνες από την ημέρα που ο Χρήστος Θέος διόρθωσε τη ζημιά στον χιαστό του κορυφαίου Ελληνα ποδοσφαιριστή. Κάτι που σημαίνει ότι η αντίστροφη μέτρηση, δεν ξεκίνησε, αλλά ολοκληρώνεται. Και μάλιστα σύντομα.

Μέχρι στιγμής, ο Φορτούνης κάνει ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων. Σκληρό και πολύωρο πρόγραμμα, για να μπορέσει να δυναμώσει τα πόδια του και να είναι έτοιμος σωματικά και από πλευράς φυσικής κατάστασης να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Μάλιστα, με βάση τον προγραμματισμό του τεχνικού και ιατρικού επιτελείου, προβλέπεται να προπονηθεί ξανά με τους συμπαίκτες του αμέσως μόλις κλείσει το 6μηνο από το χειρουργείο.

Αν και τις τελευταίες ημέρες έμεινε λίγο πίσω, τα τεστ στα οποία υποβάλλεται όλο αυτό το διάστημα δείχνουν ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά από όλους, το πόδι του είναι σε πολύ καλή κατάσταση και όπως προκύπτει, ίσως και πριν τις 20 Ιανουαρίου θα αρχίσει να ακολουθεί κομμάτια της προπόνησης με την υπόλοιπη ομάδα. Και διαρκώς τα κομμάτια θα είναι πιο μεγάλα. Εως ότου είναι απολύτως έτοιμος, κάτι που θα φανεί κυρίως από την αντίδρασή του στις μονομαχίες.

Στόχος του Ολυμπιακού και του Φορτούνη είναι μέσα στον Φεβρουάριο να είναι 100% έτοιμος, ώστε να μπορέσει να μπει ξανά στην αγωνιστική εξίσωση. Κάτι εξόχως σημαντικό, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον σύλλογο. Διότι ο υγιής Φορτούνης είναι ποδοσφαιριστής που δεν κάνει απλά τη διαφορά, αλλά καθορίζει νίκες, προκρίσεις και τίτλους.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here