Ο τίτλος του WRC κρίνεται στην Ιταλία

0
12

Ξεκίνησε χθες το τελευταίο ράλι της χρονιάς, στο αναθεωρημένο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος – WRC.

Στην Ιταλία, στην περιοχή της Μόντσα, κοντά στην πίστα της Φόρμουλα 1, οι καιρικές συνθήκες με το χιόνι που έπεσε έχουν κατεβάσει τη θερμοκρασία κοντά στο 0, με αποτέλεσμα το καλύτερο setup ανάρτησης και ελαστικών, να παίξει το μέγιστο ρόλο.

Στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, με καλή σχετικά άσφαλτο, αλλά και στενούς δρόμους, οι οδηγοί από χθες μάχονται πρώτον να παραμείνουν στον αγώνα και ταυτόχρονα να οδηγήσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Τουλάχιστον οι τέσσερις πρώτοι, που διεκδικούν και τον τίτλο. Αυτή τη στιγμή, ο επικεφαλής στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ο Ελφιν Εβανς, μετά από 3 ειδικές διαδρομές, από τις 16 του αγώνα, βρίσκεται στην 6η θέση. Ο Βρετανός αν τερματίσει πρώτος ή δεύτερος κατακτά τον τίτλο, που μπορεί να τον πάρει τερματίζοντας και σε πιο κάτω θέσεις, αναλόγως των θέσεων των αντιπάλων του.

Ο Οζιέ, που βρίσκεται δεύτερος στη βαθμολογία με 14 βαθμούς πίσω από τον ομόσταβλό του Εβανς, θέλει νίκη ή δεύτερη θέση ή και Τρίτη, αλλά μην πάρει βαθμούς ο Εβανς. Τώρα είναι στην 4η θέση.

Πιο δύσκολη η κατάσταση για τους Νεβίλ και Τάνακ, αμφότεροι με Hyundai i20. Ο μεν πρώτος είναι 9ος αυτή τη στιγμή και ο δεύτερος στην 5η θέση.

Πάντως, ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και αναμένεται να εξελιχθεί συγκλονιστικός.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here