Πάει για το 2022 το Σούπερ Καπ Συλλόγων

0
33

Η FIFA ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι η Κίνα θα φιλοξενήσει το πρώτο Super Παγκόσμιο Συλλόγων Ιούνιο – Ιούλιο 2021 με 24 συμμετέχουσες ομάδες από όλο τον κόσμο, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού χάλασε τα σχέδια της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την AS αναμένεται ν’ ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες η μετάθεση διεξαγωγής της παρθενικής διοργάνωσης (με τη νέα μορφή) για το καλοκαίρι το 2022.

Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στην Κίνα – ως ήταν αρχικά προγραμματισμένο – ενώ βολεύει και το καλεντάρι καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο που παραδοσιακά διεξάγεται καλοκαίρι, εκείνη τη χρονιά θα ξεκινήσει Νοέμβριο στο Κατάρ.

Στο Super 24 (αυτό είναι το επικρατέστερο εμπορικό όνομα για την προώθησή του) δεν μπορεί να διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι (2021), καθώς για εκείνες τις ημερομηνίες μετατέθηκε το Euro, ενώ επίσης διεξάγονται τα Copa America και Gold Cup.

Είναι προγραμματισμένο να διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια και θ’ αντικαταστήσει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών (όπου συμμετείχαν βέβαια εθνικές ομάδες και όχι σύλλογοι).

Η δεύτερη διοργάνωση θα διεξαχθεί το 2025, όπως ήταν από την αρχή προγραμματισμένο. Το σύστημα διεξαγωγής είναι οκτώ όμιλοι των τριών ομάδων (8×3=24). Προκρίνεται ο πρώτος κάθε ομίλου και από τα προημιτελικά ξεκινούν τα νοκ-άουτ.

Η FIFA εξετάζει την αναβολή όλων των παιχνιδιών εθνικών ομάδων μέσα στο 2020, ωστόσο σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για ειλημμένη απόφαση και συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του working group.

Έτσι κι αλλιώς δεν πιέζει ο χρόνος καθώς ήδη έχουν αναβληθεί όλα τα ματς των εθνικών ομάδων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here