Περί αναδιαρθρώσεων και άλλων σεναρίων

0
30

Όλη αυτή η κατάσταση με τον κοροναϊό είναι από αυτά που χαρακτηρίζουμε ότι “δεν γίνονται”. Δυστυχώς όμως έγινε και σταμάτησαν τα πάντα σε όλο τον κόσμο για ένα διάστημα και σιγά-σιγά πάνε να ξεκινήσουν όλα από την αρχή.

Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο κατέχει ένα σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα κάθε λαού. Σταμάτησε κι αυτό όπως και τα άλλα αθλήματα για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Στην Ελλάδα το μόνο πρωτάθλημα που φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί είναι αυτό της Σούπερ Λιγκ αφού παίζονται και οι ευρωπαϊκές θέσεις και κάποια στιγμή έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να ξεκινήσει αν το επιτρέπουν πάντα οι νέες συνθήκες.

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τα ερασιτεχνικά όπως ήταν λογικό τερματίστηκαν πρόωρα. Από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες τάσσονται υπέρ μιας αναδιάρθρωσης αφού λογικό είναι να υπάρχουν πολλές αδικημένες τόσο στην προσπάθεια που έκαναν για άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία όσο και να παραμείνουν στην κατηγορία που αγωνίζονταν αυτές που ήταν χαμηλότερα στην βαθμολογία.

Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα προτάσεις επί προτάσεων ενώ και η πολιτεία έδωσε το δικαίωμα για τροποποίηση της διακήρυξης των πρωταθλημάτων ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές αν κριθούν αναγκαίες.

Όλες οι ομάδες θέλουν είτε να μην χάσουν την κατηγορία, είτε να ανεβούν κατηγορία, αυτές ειδικά που ήταν κοντά στην πρώτη θέση, ή προπορεύονταν.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι αν γίνουν αλλαγές, αυτές να γίνουν στην κατεύθυνση ώστε να διορθώσουν κάποια πράγματα στις κατηγορίες των ελληνικών πρωταθλημάτων, να τα κάνουν ανταγωνιστικότερα και φυσικά να βρεθεί τρόπος ώστε όλες οι ομάδες να βγαίνουν οικονομικά. Νομίζουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να διορθωθούν τα κακώς κείμενα αν υπάρχουν και έχουν εντοπιστεί.

Ένα είδος αναδιάρθρωσης θα ήταν και το παρακάτω:

– Στην Σούπερ Λίγκα να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, για ένα χρόνο να είναι 16 ομάδες, αλλά στην συνέχεια να επανέλθουν στις 14.

-Στην Σούπερ Λίγκ 2 να αυξηθούν οι ομάδες σε 14 ή 16.

-Στην Φούτμπολ Λιγκ να γίνουν δύο όμιλοι, να ανεβούν και οι 8 πρωταθλήτριες της Γ’ Εθνικής, ίσως και οι δευτεραθλήτριες.

-Στην Γ’ Εθνική να παραμείνουν αυτές που είχαν μαθηματικά ελπίδες παραμονής, να ανεβούν οι πρωταθλήτριες των ενώσεων, ίσως και οι δευτεραθλήτριες με στόχο να γίνει ένα πρωτάθλημα τύπου περιφερειακού όπως ήταν παλαιότερα με μικρές μετακινήσεις για τις ομάδες ώστε να μειωθεί το κόστος στα συνολικά έξοδα.

-Για τα οικονομικά δεδομένα θ’ αποφασίσουν οι αρμόδιοι, άλλωστε οικονομικά μοντέλα υπάρχουν στην Ευρώπη και μπορούν να ακολουθηθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here