Πρόεδρος ΦΙΦΑ: το VAR βοηθάει το ποδόσφαιρο

0
13

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA συνεδρίασε με τον Τζιάνι Ινφαντίνο να υπογραμμίζερι πως το VAR βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο, με αφορμή παράπονα ομάδων, κυρίως για το θέμα του οφσάιντ.

Μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο Τζιάνι Ινφαντίνο, τόνισε: “Ο κανονισμός του οφσάιντ έχει εξελιχθεί τα τελευταία 100 χρόνια και τώρα το συζητάμε ξανά. Προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τον κανονισμό του οφσάιντ καλύτερο, όχι λόγω του VAR αλλά επειδή θέλουμε να προωθήσουμε το επιθετικό ποδόσφαιρο.

Άρα, το ερώτημα είναι, αν πρέπει να δώσουμε ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα στον επιτιθέμενο, με τον τρόπο δηλαδή που εξελίχθηκε το οφσάιντ με την πάροδο των ετών. Και σίγουρα θα βοηθούσε αν δεν υπήρχαν άλλα οριακά οφσάιντ. Αυτές είναι οι συζητήσεις που διεξάγονται αυτήν τη στιγμή.

Συνήθως έχουν διαφορετικές απόψεις και απόψεις. Το VAR σίγουρα βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια, όχι πριν από 200 χρόνια. Έγιναν ορισμένα λάθη, επειδή πολλοί διαιτητές δεν είχαν ακόμη εμπειρία με την τεχνολογία. Πολλοί από αυτούς τους διαιτητές δεν μεγάλωσαν με το VAR”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here