Πως θα καλυφθούν τα χαμένα έσοδα των ομάδων στην Γερμανία

0
14

Η έξαρση του κοροναϊού έχει πλήξει τα οικονομικά των ομάδων και στη Γερμανία πήραν μια σημαντική απόφαση. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα καλύψει το 80% των χαμένων εσόδων κατά το διάστημα Απριλίου-Δεκεμβρίου, με πακέτο ύψους 200 εκατ ευρώ.

Έτσι, κάθε σύλλογος μπορεί να λάβει έως και 800 χιλιάδες ευρώ, σε μια εξέλιξη που δίνει σημαντική “ανάσα” σε όλες τις ομάδες ενόψει της νέας σεζόν.

“Οι σύλλογοι αναμένεται να επωφεληθούν από αυτό το πακέτο. Συνεισφέρουμε και στην αδειοδότηση των ομάδων, επειδή τα έσοδα από τα εισιτήρια αποτελούν σημαντικό ποσοστό στη διαδικασία αδειοδότησης”, εξήγησε με δηλώσεις του ο Γερμανός βουλευτής, Φρανκ Στέφελ.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται η οικονομική ενίσχυση από την πλευρά της κυβέρνησης να αυξηθεί σε περίπτωση που υπάρξει και δεύτερο κύμα κοροναϊού κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα μπάσκετ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, αναμένεται να κάνουν τζάμπολ στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αθλήματα της χώρας θα θεσπιστεί υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρχει μέρος των φιλάθλων στις εξέδρες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here