Πως κατέληξε η ΕΠΟ στην επιλογή της κλήρωσης για τους κυπελλούχους των ενώσεων

0
24

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να αναδειχτεί με κλήρωση ο Κυπελλούχος σε κάθε ΕΠΣ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σερρών, εξήγησε τους λόγους της απόφασης, αλλά έδωσε και το… παρασκήνιο.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης μίλησε για την απόφαση οριστικής διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και της Γ’ Εθνικής: «Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει τα πάντα και είναι θέμα επιστημόνων πως θα εξελιχθεί. Κανένας δεν γνωρίζει τι θα συμβεί και γι’ αυτό είδαμε πως μόνη λύση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ήταν να σταματήσει. Ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη να συνεχιστεί η δράση, σε περίπτωση που είχαμε κρούσματα. Φτάσαμε σε αυτή την απόφαση για τη διακοπή, που είναι άδικη για αρκετές ομάδες, που κυνηγούσαν την άνοδο ή την παραμονή».

Για την κλήρωση στο Κύπελλο των ΕΠΣ: «Αποφασίσαμε και στο Κύπελλο να αναδειχτούν οι Κυπελλούχοι με κλήρωση, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση, εφόσον αποφασίστηκε η διακοπή των αγώνων. Αν δείτε στον ΚΑΠ, φτάνουμε σε ένα σημείο μετά τις ισοβαθμίες, που όταν όλα είναι ίδια, υπάρχει η λύση της κλήρωσης. Με βάσει την απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ, καμία Ένωση δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό».

Παράλληλα, αποκάλυψε μια εναλλακτική πρόταση που συζητήθηκε στην Επιτροπή Διοργανώσεων, αλλά απορρίφθηκε τελικά: «Υπήρχε και η πρόταση να συνεχιστεί η δράση σε Γ’ Εθνική, ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και Κύπελλο των ΕΠΣ τέλη Αυγούστου και Σεπτέμβριο, με το φετινό ρόστερ. Στη συνέχεια θα δινόταν ένας μήνας, ο Οκτώβριος, για μεταγραφές και τα νέα πρωταθλήματα θα ξεκινούσαν τον Νοέμβριο. Ωστόσο, είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο και γι’ αυτό απορρίφθηκε. Ακόμα δεν ξέρουμε πως θα είναι τα πράγματα το επόμενο διάστημα».

Για τη συμμετοχή των Κυπελλούχων των ΕΠΣ στο Κύπελλο Ελλάδας της νέας σεζόν: «Δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι στον θεσμό του Κυπέλλου. Στην προκήρυξη για τη νέα διοργάνωση δεν αναμένονται αλλαγές, ωστόσο οι εξελίξεις με τον κορονοϊό θα παίξουν ρόλο. Ίσως χρειαστεί να μειωθεί ο αριθμός των αγώνων. Τίποτα δεν μπορούμε να πούμε ακόμα με σιγουριά».

Για τη Γ’ Εθνική και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης: «Η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων ήταν να προβιβαστούν και οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής, ενώ για τον υποβιβασμό είχαμε 2-3 προτάσεις. Ωστόσο δεν ελήφθη απόφαση, γιατί περιμένουμε τις αποφάσεις των παραπάνω κατηγοριών για αναδιάρθρωση. Όλες οι αποφάσεις θα περάσουν από την ΕΠΟ και εκτιμώ ότι θα γίνει αναδιάρθρωση, καθώς υπάρχουν πολλές δυσαρεστημένες ομάδες. Κάτι τέτοιο θα ξεκινήσει από πάνω και με συμφωνία της Super League και των Super League 2, Football League. Όλα θα εξαρτηθούν και από το πόσοι αγώνες θα γίνουν του χρόνου, πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, εξελίξεις που θα κριθούν από την πορεία του κορονοϊού. Ενδέχεται να έχουμε και εκλογές μέσα στη νέα σεζόν στην ΕΠΟ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις 30/6 θα γίνει η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας».

ΠΗΓΗ: onsports.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here