Πόλο: η Εθνική Ανδρών πρώτη σε όλο τον κόσμο

0
10

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο λαοφιλές, το μπάσκετ έχει την επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων, ωστόσο η υδατοσφαίριση είναι αυτή που ανέβασε την Ελλάδα, μέσω της Εθνικής ανδρών στην κορυφή του κόσμου, όσον αφορά την αξιολόγηση στο ranking των παγκόσμιων ομοσπονδιών

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των παγκόσμιων ομοσπονδιών, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών είναι στο Νο1 του ranking της FINA αφήνοντας δεύτερο το Μαυροβούνιο, τρίτη τη Σερβία, τέταρτη την Ουγγαρία και 5η την Κροατία.

Nα σημιωθεί ότι το ranking η FINA το ανανέωσε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την ίδια στιγμή, στα υπόλοιπα ομαδικά Ολυμπιακά αθλήματα που καλλιεργεί η Ελλάδα, με εξαίρεση το μπάσκετ τα πράγματα δεν είναι… καλά.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών, η επίσημη αγαπημένη όπως έχει καθιερωθεί από το 1987 και μετά, βρίσκεται στο Νο10 του παγκόσμιου ranking. Ακούγεται καλή θέση, αλλά οι μπασκετικοί έχουν διαφορετική άποψη καθώς αυτή η Εθνική θα πρέπει να είναι στο Τοπ5.

Από κει και πέρα, η Εθνική ποδοσφαίρου των ανδρών έχει κατρακυλήσει στο Νο46 (κάποτε ήταν στο Τοπ10) ενώ η Εθνική βόλεϊ των ανδρών παρουσιάζει μικρή άνοδο και αυτή τη στιγμή είναι στο Νο45.

Για το χάντμπολ δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε. Η Εθνική ανδρών είναι στο Νο141 σύμφωνα με το επίσημο ranking της παγκόσμιας ομοσπονδίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here