Σημαντικά κονδύλια από την ΦΙΦΑ για την ενίσχυση του ποδοσφαίρου

0
25

Το Γραφείο του Συμβουλίου της FIFA (Bureau of the FIFA Council) ενέκρινε την διάθεση 1.5 δισεκατομμυρίου δολαρίων ως σχέδιο ανακούφισης του ανδρικού, του γυναικείου, και του επαγγελματικού πρωταθλήματος νέων, μέσα από ένα σύστημα δανείων και επιχορηγήσεων κάτω από αυστηρή συμμόρφωση των απαιτήσεων της FIFA.

Η κάθε ομοσπονδία θα λάβει ένα εκατομμύριο δολάρια, για να προστατέψει και να επανεκκινήσει το ποδόσφαιρο, και επιπλέον 500 χιλιάδες δολάρια για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Επιπλέον θα δοθούν 2 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε συνομοσπονδία. Το πλήρες ποσό θα εκταμιευθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.

Ως προς τα δάνεια κάθε μέλος της FIFA έχει το δικαίωμα να αιτηθεί για δανεισμό μέχρι το 35% των εσόδων του συν 500 χιλιάδες δολάρια, με το ανώτατο όριο δανεισμού να θεσπίζεται τα 5 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον κάθε συνομοσπονδία θα έχει δικαίωμα να πάρει δάνειο έως 4 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για την τρίτη φάση των επιχορηγήσεων από την FIFA, καθώς τα χρήματα για την κάλυψη εξόδων που ήταν επείγοντα έχουν ήδη δοθεί. Τα υπόλοιπα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την στήριξη κυρίως των ερασιτεχνικών κατηγοριών, προκειμένου να επιστρέψουν στην δράση, με βάσει ορισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και για την στήριξη των αθλητικών υποδομών.

Ο Τζάνι Ινφαντίνο μετά την ανακοίνωση της έγκρισης των κονδυλίων δήλωσε: “Αυτό το σχέδιο ανακούφισης είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της αλληλεγγύης και της δέσμευσης του ποδοσφαίρου σε πρωτοφανείς στιγμές.

Θέλω να ευχαριστήσω του συνεργάτες μου στο Γραφείο του Συμβουλίου για την έγκριση της απόφασης να προχωρήσουν σε μία σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος όλων των ομοσπονδιών και συνομοσπονδιών”.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here