Σκέψεις στην ΟΥΕΦΑ για την δική της Super League

0
3
Πλάνα που σκοπεύουν να αλλάξουν μια για πάντα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εξετάζει η UEFA, τα οποία αφορούν τρεις διοργανώσεις που θα αντικαταστήσουν τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Η European Super League που οραματίζονταν οι γίγαντες της Ευρώπης για να ρίξουν την UEFA από το θρόνο μπορεί να έμεινε μόνο στη θεωρία, όμως τελικά φαίνεται να φύτεψε ένα «σπόρο» στο μυαλό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα άλλωστε με δημοσίευμα της «El Pais», στη Νιόν σε συνεργασία με την ECA σκέφτονται να προχωρήσουν σε σαρωτικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, παρουσιάζοντας τη δική τους… Super League!

Αρχής γενομένης από το 2027, η UEFA επεξεργάζεται το σενάριο εγκαθίδρυσης τριών νέων κατηγοριών: Τη Super League, το Europa League και την Aspirante League οι οποίες θα αντικαταστήσουν το Champions League, αλλά και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά Κύπελλα!

Κάθε διοργάνωση θα φιλοξενεί 18 ομάδες και θα λειτουργεί με σύστημα… λίγκας, κατά το οποίο θα υπάρχουν τέσσερις προβιβασμοί – υποβιβασμοί μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας, αλλά μόνο δυο μεταξύ πρώτης και δεύτερης.

Στη Νιόν βέβαια υπάρχουν φόβοι πως τα εθνικά πρωταθλήματα θα προβάλλουν μεγάλη αντίσταση απέναντι στη συγκεκριμένη ιδέα, καθώς τα σχέδια τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τη διεξαγωγή μερικών αγώνων τα Σαββατοκύριακα.

Στο τέλος του Οκτωβρίου σημειώνεται πως η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας συνεδριάζει πάνω σε διάφορα θέματα και ήδη γίνεται λόγος πως το νέο τοπίο που σχεδιάζεται από τους ιθύνοντες της UEFA θα τεθεί ξανά επί τάπητος.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here