Στην Αρχαία Ολυμπία ο τερματισμός του ποδηλατικού γύρου Ελλάδας

0
17

Aρχαιολογικά μνημεία μεγάλης ιστορικής αξίας και τερματισμός στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας στο 4ο και τελευταίο ετάπ.

Από την περιοχή της Costa Navarino που βρίσκεται βόρεια της Πύλου, θα εκκινήσουν οι 120 ποδηλάτες στο 4ο και τελευταίο ετάπ (133,5 χλμ) του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας για να τερματίσουν στην κοιτίδα του παγκόσμιου Ολυμπισμού, την Αρχαία Ολυμπία.

Ο Πύργος Τριφυλίας θα υποδεχτεί το 1ο σπριντ ανάβασης, 14,8 χλμ μετά την έναρξη του αγώνα. Ακολουθεί η κωμόπολη των Γαργαλιάνων που κατοικείται από το 3000 π.Χ. και κατά την αρχαιότητα υπαγόταν στον Βασιλιά της Αρχαίας Πύλου Νέστορα. Από εκεί, το πελοτόν θα επιστρέψει στα παράλια του Ιονίου, για να περάσει από τη Μαραθόπολη, όπου θα διεξαχθεί το 1ο ενδιάμεσο σπριντ ευθείας, στα 32,2 χλμ.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή προς τα βόρεια και κατά μήκος του Κυπαρισσιακού κόλπου, οι ποδηλάτες θα φτάσουν στη Ζαχάρω και το 2ο ενδιάμεσο σπριντ ευθείας (χλμ 85,4). Ατελείωτες αμμώδεις παραλίες χαρακτηρίζουν την περιοχή, που είναι φημισμένη για τη Λίμνη Καϊάφα και τα ιαματικά λουτρά της.

Το πελοτόν θα κινηθεί προς την ενδοχώρα, για να συναντήσει στο Σαμικό το 2ο σπριντ ανάβασης στα 99 χλμ της διαδρομής. Αμέσως μετά θα διασχίσει τον Αλφειό ποταμό, θα περάσει από τα νοτιοανατολικά περίχωρα του Πύργου και εκεί θα αλλάξει κατεύθυνση, προς τα ανατολικά, για τον τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της υφηλίου.

Στον τόπο της αφής της φλόγας των Ολυμπιακών αγώνων, στο λίκνο του Παγκόσμιου Ολυμπισμού, θα ολοκληρωθεί ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος του 2023, μεταφέροντας μοναδικές εικόνες μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης σε όλον τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here