Στην Αυστραλία οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032

0
10

Στην Αυστραλία μετά από 32 χρόνια θα επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς η ΔΟΕ θα ανακοινώσει τον επόμενο μήνα πως το Μπρισμπέιν θα αναλάβει τη γιορτή του αθλητισμού το καλοκαίρι του 2032.

Οι Αγώνες που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020, θα ξεκινήσουν σε λίγες εβδομάδες (21/7) στο Τόκιο. Ήδη γνωρίζουμε τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς του 2024 (Παρίσι) και του 2028 (Λος Άντζελες), σε λίγες ημέρες θα μάθουμε και επίσημα πως το Μπρισμπέιν θα υποδεχθεί τη γιορτή του αθλητισμού το καλοκαίρι του 2032.

Η πόλη της Ανατολικής Αυστραλίας, μια πόλη με πληθυσμό περίπου τριών εκατομμυρίων ανθρώπων, ήταν η μοναδική που ενδιαφέρθηκε για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων με την ΔΟΕ να ετοιμάζεται για τις ανακοινώσεις που αναμένονται στη διάρκεια του Ιουλίου. Σύμφωνα με το ESPN, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ινδονησία και το Κατάρ εξέτασαν το ενδεχόμενο να καταθέσουν υποψηφιότητες, ωστόσο η ΔΟΕ είχε ήδη επιλέξει, έστω και ανεπίσημα, το Μπρισμπέιν.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα επιστρέψουν έτσι στην Αυστραλία μετά από 32 χρόνια, καθώς το 2000 είχαν διοργανωθεί στο Σίδνεϊ, με την πόλη να έχει καταθέσει τον φάκελο με τις 32 εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τα αθλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here