Στην Πλατεία Συντάγματος το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

0
3
Από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, η το κέντρο της Αθήνας θα κινείται στο ρυθμό του EKO Ράλι Ακρόπολις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ράλι Ακρόπολις θα περάσει μέσα από το κέντρο της πρωτεύουσας, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, με την εικόνα να μεταδίδεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η κεντρικότερη πλατεία της Ελλάδας, η Πλατεία Συντάγματος, θα φιλοξενήσει το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, αποτελώντας το σημείο όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα «συστηθεί» σε κάθε πολίτη ή επισκέπτη της Αθήνας.

Στο εσωτερικό της πλατείας, από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, οι χορηγοί του αγώνα θα υποδέχονται το κοινό στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερά τους, όπου θα διεξάγονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας θα φιλοξενηθεί και έκθεση αγωνιστικών και κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων. Η διέλευση θα είναι ελεύθερη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Ειδικότερα για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος θα συνθέσουν τη μήκους 0,98 χλμ. πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, COSMOTE 5G Athens Stage, από όπου στις 18:08 θα ακουστεί και ο πρώτος αγωνιστικός ήχος του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και, στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, θα τερματίσουν επί της οδού Γεωργίου Α΄, έχοντας κυκλώσει την Πλατεία Συντάγματος.

Για λόγους ασφαλείας του αγώνα και αποφυγής συνωστισμού, η Πλατεία Συντάγματος θα εκκενωθεί από τις 13:30 της Πέμπτης έως και την ολοκλήρωση της COSMOTE 5G Athens Stage (20:30), οπότε και θα ανοίξει πάλι για το κοινό, φιλοξενώντας στο εσωτερικό της και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, που θα παραμείνουν σταθμευμένα εκεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ωστόσο η κυκλοφορία δε θα διακοπεί. Σε κάθε περίπτωση, η Οργάνωση του αγώνα προτρέπει θερμά τους φίλους του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις να αποφύγουν το συνωστισμό, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο -κυρίως- για λόγους που σχετίζονται με το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου Covid-19.

H COSMOTE 5G Athens Stage θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από την COSMOTE TV, τον Official broadcaster του WRC στην Ελλάδα, μέσα από το νέο pop-up κανάλι «COSMOTE SPORT ACROPOLIS RALLY» που θα βρίσκεται στον αέρα από τις 6 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, με πλούσια αγωνιστική δράση, αφιερώματα, συνεντεύξεις & όλο το ρεπορτάζ του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις από την δημοσιογραφική ομάδα της COSMOTE TV. Παράλληλα θα προβληθεί και από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here