Στις 16 Απριλίου 2024 η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

0
10

Η Oλυμπιακή Φλόγα θα «γεννηθεί» ξανά στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας στις 16 Απριλίου 2024, αυτή τη φορά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Αυτό ανακοινώθηκε στην κοινή συνέντευξη Tύπου μεταξύ Οργανωτικής Επιτροπής των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την ανακοίνωση των ημερομηνιών των Τελετών της Φλόγας που έγινε σήμερα στο Παρίσι.

Η Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στη γαλλική αποστολή θα γίνει στις 26 Απριλίου 2024 στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει 11 ημέρες συνολικά με πάνω από 550 λαμπαδηδρόμους να μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. Ακολούθως η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί στη Γαλλία με το ιστιοφόρο Belem.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων επέλεξε την 23η Ιουνίου, Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα για την επίσημη ανακοίνωση. Από το εμβληματικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, εκεί όπου ο Πιερ Ντε Κουμπερτέν καθιέρωσε την ιδέα της αναγέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Παγκόσμια Διάλεξη της 23ης Ιουνίου 1894, Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος μίλησε για τη βαρύτητα της έννοιας της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας για την Ελλάδα και για το μήνυμα που μεταφέρει σε όλη την υφήλιο, μήνυμα αλληλεγγύης, φιλίας και ειρήνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here