Στις 28 Οκτωβρίου ξεκινά το κύπελλο Ελλάδος

0
28

Στις 28 Οκτωβρίου με ερασιτεχνικές ομάδες θα αρχίσει η φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Μαϊου με τον Μεγάλο Τελικό.

Ωστόσο, ερωτηματικό είναι η έδρα του Τελικού, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή το προσεχές διάστημα!

Οι ομάδες της Super League 1 θα μπουν στη διοργάνωση από τον πέμπτο γύρο πλην των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού, που λόγω της συμμετοχής τους στις ευρωπαικές διοργανώσεις θα μπουν στη φάση των «16».

1η Φάση

Θα λάβουν μέρος οι πενήντα τρεις (53) Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. Μετά από κλήρωση θα προκριθεί μία (1) Ομάδα άνευ αγώνα στην επόμενη Φάση και οι υπόλοιπες πενήντα δύο (52) αφού κατανεμηθούν σε έξι (6) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν είκοσι έξι (26) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν είκοσι έξι (26) νικήτριες Ομάδες, οι οποίες μαζί με την μία (1)

Ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνα θα συμμετάσχει στην επόμενη Φάση. Συνεπώς το σύνολο των ομάδων που θα προκριθούν για την 2η Φάση θα είναι είκοσι επτά (27).

Στη διαδικασία της κλήρωσης θα τοποθετηθούν οι Ομάδες σε έξι (6) κληρωτίδες βάσει γεωγραφικών κριτηρίων. Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.

Σύνολο αγώνων :26

Η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία θα τροποποιηθεί αναλόγως με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων.

Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 6α του Κ.Α.Π. (ημίωρη παράταση και πέναλτι)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here